mamaplus

Food bloggerița Sabina Rusnac: “Oferiți-i organismului vostru atât hrană alimentară, cât și spirituală”

0
//
02.05.2019

Sabina Rusnac este o mămică, care și-a deprins copiii de mici cu o alimentație rațională, iar acum educă și poftele alimentare ale celor peste 10.000 de urmăritori de pe Instagram. Pentru a fi mai aproape de oameni, tânăra a lansat blogul bobulverde.eu, unde vine cu multe rețete și recomandări sănătoase.

 

mamaplus

Când și de ce ai decis să-ți lansezi un blog?

Sunt pasionată de alimentația sănătoasă încă din copilărie, datorită cărților despre nutriție pe care mămica mea le cumpăra și le citeam împreună. Pe atunci, beam multe ceaiuri din plante și sucuri naturale din morcovi, sfeclă și mere. Cu un an în urmă, sora mea a venit în vizită în vacanța de iarnă, văzând dorința mea de a găti sănătos, m-a îndemnat să public pe rețelele de socializare ceea ce găteam. Ulterior, totul a venit de la sine. Urmăritorii erau foarte curioși și dornici de informație, primeam foarte multe întrebări despre produse, alimente etc. Atunci am înțeles că mesajul meu nu mai încăpea în simple postări pe Instagram: așa s-a născut blogul meu bobulverde.eu

Ce vrei să le transmiți oamenilor prin intermediul blogului, dar și a Instagramului?

Mesajul meu este: oferiți-i organismului vostru atât hrană alimentară, cât și spirituală. Cum îl veți alimenta, așa va funcționa. Imunitatea noastră depinde de mâncarea și de stresul pe care îl trăim. Din fericire, alimentele încă le putem controla.

De ce anume un food blog?

Cum am menționat mai sus, ideea blogului a venit dintr-o necesitate de a aduna toate rețetele într-o “carte” online, cu toate detaliile și sfaturile pe care am dorit să le ofer. Niciodată nu am bănuit că voi ajunge să mă numesc blogger culinar, într-un timp atât de scurt.

mamaplus

Planifici să faci anumite studii în domeniul nutriției?

La moment nu preconizez asemenea studii, dar niciodată nu spun niciodată. Oricum, continui să mă documentez, să citesc cărți de nutriție. Plus, aproape orice rețetă de pe blog conține informații utile, argumente pentru a consuma anumite alimente etc. Îmi place mult să-mi educ cititorii să manânce și să gătească mai sănătos.

Ești vegană, vegetariană sau mănânci de toate?

Mănânc cu moderație din toate categoriile de alimente. Alimentația mea se bazează pe legume, boboase, crupe (50%), ouă și pește (30%), carne și lactate. Nu mănânc chiar orice: chipsurile, maioneza, porcul, zefirele – nu mi se par deloc apetisante.

Cu ce bucate obișnuiești să-ți alinți familia?

Există bucate uzuale și bucate de alint. O mâncare așteptată pe masa noastră sunt cartofii copți la cuptor, carnea de rață în sos de portocale, orezul brun cu suc de lămâie etc. De asemenea, adorăm clătitele americane din banane la dejun, iar pe blog există minimum 5 rețete de clătite.

mamaplus

Care sunt bucatele preferate ale copiilor tăi?

Picii mei (ca și majoritatea copiilor, cred eu) adoră pastele.

Cât de des gătești acasă? Îți implicit copiii în procesul de creație de la bucătărie?

Aproape întotdeauna mâncăm acasă, sună plictisitor nu-i așa? Copiii se implică doar atunci când gătesc deserturi: clătite, biscuiți sau checuri.

Publici toate bucatele pe Instagram? Cât timp îți ia să faci aceste poze apetisante?

Da, Instagram și Facebook sunt canalele pe care sunt foarte activă, îmi place să comunic cu urmăritorii mei, să-i cunosc, să le aflu necesitățile și să le răspund acestora.

Postez de două ori pe săptămână. Toate fotografiile le fac singură, iar o food-foto-sesiune îmi ia cca 20 minute, uneori 30.

mamaplus

În ce proiecte mai ești implicată și care sunt planurile tale pentru viitor?

Sunt angajată cu program deplin, iar mai întâi de toate sunt soție și mamă a doi copii. Încerc să-mi îndeplinesc toate rolurile cu dedicație și maximă implicare. În cee ce privește blogul, mi-aș dori ca www.bobulverde.eu să devină în viitor o enciclopedie online de rețete sănătoase pentru toată familia.