mamaplus

Cristina Gheiceanu: “Am născut fără epidurală, mi-am dorit să-mi testez corpul”

0
//
22.03.2019

De când a adus-o pe lume pe fiica sa, Adela, Cristina Gheiceanu trăiește cele mai frumoase și intense momente din viața sa. Aceasta continuă să muncească, să fie activă pe site-urile de socializare și chiar să le răspundă la întrebări tuturor curioșilor. Aseară, bloggerița și-a făcut timp pentru a vorbi despre procesul nașterii, dar și despre cum au trecut primele zile acasă, cu micuța.

mamaplus

Cât a durat travaliul?

Între 6-7 ore, dar au fost cele mai intense ore din viața mea. Am născut fără epidurală.

De ce ai decis să naști fără epidurală?

Poate o să sune ciudat, dare u chiar am vrut să-mi testez corpul și să trăiesc această experiență unică. Desigur, fiecare corp e diferit și fiecare mămică decide cum e mai bine pentru ea. Nu există corect și incorect când e vorba de naștere. În plus, îmi este frică de epidurală.

Ce sfaturi despre respirația în timpul nașterii ai putea să le dai viitoarelor mămici?

Presupun că pe mine respirația m-a ajutat cel mai mult. Când simțeam că nu mai pot, respiram. De fapt, Ovidiu îmi aducea aminte să respire și o făcea odată cu mine! Plângeam și respiram!

Cum ai scăpat de kilogramele în plus?

Nu am timp să mănânc și uneori chiar uit să o fac. Este ceva ce trebuie să schimb cât mai curând.

mamaplus

Vei arăta chipul fetiței sau o vei ține departe de ochii curioșilor?

Este atât de mică și pură. Este mica noastră minune și poate sună egoist, dar deocamdată vrem să ne bucurăm doar noi de ea. Poate într-o zi, când vom simți că e momentul, o veți vedea!

Cum te descurci cu Adela?

Foarte bine. Nouă în spital ne-au explicat și ne-au învățat atât de multe lucruri. În plus, vine o moașă acasă la fiecare trei zile. Cântărește fetița, mă întreabă ce dificultăți amcum stau cu moralul, răspunde la toate întrebările noastre. Tocmai de asta, mă simt parcă în siguranță.

Ai o bonă sau ajutor din partea cuiva?

O am pe mama, care mă ajută enorm și datorită ei, pot să continui să lucrez. Mamele, ce am fi noi fără ele? Seara, Ovidiu are grijă de Adela, în timp ce eu pot savura un ceai sau un duș mai lung.

Îți mai dorești copii?

Da, doar să nu mai nasc. (zâmbește)

Când ai ieșit în concediu de maternitate?

În Elveția, femeile au concediu de maternitate doar 4 luni. Întrucât eu nu sunt angajată și am propria mea companie, pot să lucrez de acasă, când Adeluța doarme.

Sursa: Mamaplus.MD