mamaplus

Anastasia Jantîc, despre mama: „Nu știu ce m-aș face fără feminitatea, curajul și zâmbetul ei”

0
//
06.03.2019

Dăruiește emoții prin muzica pe care o cântă și primește plăcere din tot ceea ce face, iar mama este omul care a susținut-o de la naștere și continuă să o facă și-n prezent. Află cum reușește interpreta Anastasia Jantîc să aibă o relație puternică cu mama sa, despre care ne-a vorbit cu multă sinceritate.

Cum ți-o amintești pe mama în copilărie?

Încep prin a spune că suntem patru surori în familie, iar eu fiind mezina, părinții m-au alintat din plin cu dragoste. Mi-o amintesc pe mama fiind cea mai frumoasă și înțeleaptă femeie. Ea mi-a oferit cea mai bună educație, a fost umărul meu de sprijin în cele mai grele momente. Tot ea mi-a șters lacrimile, atunci când acestea curgeau necontenit. Îi mulțumesc mamei că mi-a oferit o copilărie fericită și fără de griji, că m-a făcut să zâmbesc, să trăiesc clipa la intensitate maximă și să o iubesc necondiționat.

Relația voastră întotdeauna a fost la fel de frumoasă ca acum?

Relația noastră era una foarte frumoasă, iar cu trecerea timpului această legătură se îmbunătățește, devenind tot mai trainică și mai strânsă. Atunci când suntem copii, știm că există mama, știm că o iubim și că e mereu alături de noi, indiferent de orice, dar nu realizăm atât de profund existența și prezența mamelor în viața noastră. În schimb, maturizându-ne, conștientizăm anumite lucruri. Eu am început s-o iubesc mai mult și să apreciez eforturile pe care le face pentru mine. Uneori îmi amintesc de anumite situații din trecut (am făcut, fiind copil și adolescent, multe năzbâtii), dar mai târziu am început să înțeleg ce a simțit mama în momentul în care eu i-am spus ceva ce nu trebuia.

Au fost situații în care mama nu ți-a aprobat vreo decizie?

Mama niciodată, dar NICIODATĂ nu mi-a interzis anumite chestii, ci dimpotrivă, m-a susținut mereu și continuă să o facă. Ea îmi dorește doar binele, iar atunci când poate avea o părere diferită despre o anumită situație, nu mi-o impune, dar încearcă într-un mod calm, înțelept și cu grijă să își expună punctul de vedere, astfel încât eu să fiu de acord și să înțeleg că ea are dreptate. Mama este omul care nu mi-a rupt floarea din suflet, ci a avut grijă s-o ude cu bunătate, dragoste și încredere.

Cum petreceți timpul împreună?

Eu nu mai stau cu părinții, dar încerc să compensez neapărat atunci când am timp liber. O dată pe săptămână merg acasă să-i vizitez. O sun pe mama în fiecare zi, ca să știu cum se simte și dacă totul este în regulă. Bineînțeles că petrecem sărbătorile împreună, deseori mergem la concerte, facem plimbări în parc. Eu încerc să îi ofer atenție, iar ea să mă încarce cu energie pozitivă.

Ce nu i-ai spus de mult timp?

Regret că nu i-am zis mai des că o iubesc și că îi mulțumesc pentru atenția și grija pe care mi le-a oferit. Nu există în lume om mai bun ca mama mea. Nu știu ce m-aș face fără ea, fără dragostea, feminitatea, suportul și zâmbetul ei, fără înțelepciunea, curajul și bărbăția ei. Mă rog lui Dumnezeu în fiecare zi ca mama să fie sănătoasă și să o avem în continuare alături.

Ce ai învăţat de la mama?

Mama m-a învățat să apreciez lucrurile mărunte și să-mi trăiesc clipa.
Mama m-a învățat că omul modest nu este un om slab, ci dimpotrivă, unul puternic.
Mama m-a învățat că frumusețea exterioară contează mai puțin decât cea interioară.
Mama m-a învățat să-mi port bunătatea în suflet, indiferent de orice situație.
Mama m-a învățat să zâmbesc atunci când sufletul îmi plânge.
Mama m-a învățat să mă accept așa cum sunt.
Mama m-a învățat să iubesc necondiționat.

Sursa: MamaPlus.MD