Academicianul Uglov: “În organismul uman nu există nici un organ care să nu sufere de pe urma consumului de alcool”

Academicianul Uglov: “În organismul uman nu există nici un organ care să nu sufere de pe urma consumului de alcool”

0
//
13.07.2017

Fiodor Grigorievici Uglov a fost primul medic din spațiul fost sovietic care a făcut operații complicate la inimă, tract gastrointestinal și la plămâni. El a inventat valva artificială la inimă și modul de fabricație al acesteia. Acest medic este un simbol al medicinei rusești și chiar al celei mondiale!

Academicianul Uglov: “În organismul uman nu există nici un organ care să nu sufere de pe urma consumului de alcool”

În anul 1983 academicianul Uglov a elaborat celebrul său raport “Alcoolul și creierul“. Acesta nu este doar o relatare a motivelor pentru care consumul de alcool este contraindicat, ci reprezintă o cercetare aprofundată și bine argumentată.

Redacția noastră vă prezintă succint cele mai importante idei ale acestui medic celebru. Nu uitați să le spuneți și copiilor și nepoților dvs., căci de regulă cei mai expuși la pericolul alcoolului sunt tinerii și adolescenții de 16-20 de ani.

Influența alcoolului asupra organismului

Toate organele au de suferit de pe urma consumului de alcool, dar cel mai atacat este creierul. Dura mater craniană este încordată, iar în Pia mater vine un flux mare de sânge datorită dilatării vaselor. Unele segmente de substanță cerebrală pur și simplu mor. Și aici nu este vorba doar de consumul excesiv de alcool!

Cercetarea temeinică a creierului unui om mort din cauza intoxicației alcoolice severe a arătat că transformările la nivelul celulelor nervoase în protoplasmă și nucleu sunt la fel de puternice ca și în cazul consumului unor substanțe extrem de toxice.

Mai mult decât atât, acad. Uglov afirmă că niște transformări la fel de puternice au loc și în cazurile în care consumul de alcool nu provoacă moartea.

În timpul consumului de alcool are loc acumularea sângelui în creier, care de multe ori duce la rupturi vasculare. Aceste transformări la nivelul creierului sunt ireversibile! Dar nici măcar nu aceasta e cea mai malefică urmare a consumului de alcool…

Academicianul Uglov: “În organismul uman nu există nici un organ care să nu sufere de pe urma consumului de alcool”

Alimentarea celulelor cerebrale cu oxigen încetează din cauza aglomerării eritrocitelor. Dacă această “foame de oxigen” durează mai mult de 5-10 minute, aceste celule mor ireversibil. Cu cât mai mare este concentrația de alcool în sânge, cu atât mai multe celule cerebrale mor. Autopsia oamenilor consumatori moderați de alcool arată că în creierul lor există adevărate cimitire de acest fel! Gândiți-vă bine, probabil și dvs. faceți parte din categoria consumatorilor moderați de alcool…

Transformările la nivelul structurii creierului se manifestă după doar câțiva ani de consum de alcool. Pentru a verifica acest fapt s-a făcut un experiment cu 20 de oameni. 5 dintre ei au avut reduceri considerabile de capacități chiar și la nivelul unui dialog obișnuit. La toți dintre ei s-au manifestat simptome clare de atrofie cerebrală.

S-a demonstrat demult că la oamenii cu un consum ridicat de alcool se manifestă foarte devreme așa numita demență senilă. Dar este o mare greșeală să credem că ea apare doar la oamenii ce suferă de alcoolism! În general atribuirea influențelor negative ale alcoolului exclusiv acestei categorii de oameni este o greșeală fundamentală.

În anul 1975 alcoolul a fost recunoscut drept substanță narcotică. Acest fapt explică numărul mare de oameni dependenți de alcool. Chiar dacă dvs. consumați băuturi alcoolice doar la petreceri și la sărbători, impactul nefast asupra creierului oricum își spune cuvântul.

Consumul de alcool dăunează tuturor funcțiilor creierului. Orice om cu activitate creativă, artistică, cauzează o mare daună propriilor capacități consumând alcool. Câți oameni talentați și-au risipit viața din cauza acestui viciu?…

Pe lângă impactul negativ extraordinar asupra funcționării creierului, consumul de băuturi alcoolice influențează într-un mod și mai vizibil starea psihică și caracterul omului.

Academicianul Uglov: “În organismul uman nu există nici un organ care să nu sufere de pe urma consumului de alcool”

Simptomul cel mai vizibil care se manifestă în viața unui om ce consumă alcool este decăderea morală, indiferența față de familie și față de serviciu… E curios că aceste transformări au loc și la nivelul fizionomiei, iar câinii sunt foarte sensibili la acest capitol, fiind mult mai răi în raport cu oamenii ce suferă de beție.

Consumul de alcool în masele populare duce la degradare socială și intelectuală a întregului popor. Din păcate astăzi mulți privesc cu nepăsare la procesul care în esență reprezintă distrugerea tezaurului cultural și intelectual al națiunii.

“Să le fie rușine tuturor celor ce spun că un popor treaz este de neînchipuit, că interdicțiile nu pot avea acest efect. Pentru asta este nevoie nu de jumătăți de măsură, ci de o singură măsură hotărâtă și irevocabilă: excluderea alcoolului din circulația liberă în societatea umană pentru totdeauna! Trebuie să mergem pe calea trezirii conștiinței în popor, astfel încât el să renunțe benevol la vodca ce i se oferă la cel mai mic preț” – a rostit acad. Uglov în încheierea raportului său.

Totul începe cu o cantitate modestă de alcool, după care se transformă într-un adevărat viciu. E de la sine înțeles că în domeniul băuturilor spirtoase se învârt interese și sume inimaginabile de bani din timpuri străvechi. Se pare că ele vor fi disponibile mereu pe rafturile magazinelor.

Dar gândiți-vă la faptul că aveți părinți, familie, copii. Pentru ei se merită să ai un mod de viață sănătos și să nu cauți bucurie într-un pahar de țuică.

Vă dorim să fiți mereu sănătoși și bine informați!

Academicianul Uglov: “În organismul uman nu există nici un organ care să nu sufere de pe urma consumului de alcool”

Sursa