mamaplus

Pasta de dinți sau tăierea negilor sunt metode de tratament periculoase

0
//
06.03.2019

De obicei, suntem dispuși să încercăm orice, doar pentru a evita o vizită la medic. Trebuie să știi că remediile transmise de la bătrâni îți pot face mai rău. Unele nici măcar nu ajută, dar îți pun viața în pericol.

1. Ulei pentru arsuri

Te-ai ars și te grăbești sa pui ulei sau unt pe rană? Mai gandește-te! S-ar putea ca asta să-ți facă mai mult rău. Specialiștii susțin ca o soluție mai bună este să folosești apă rece. Uleiul va încetini procesul de răcire a zonei afectate.

2. Pasta de dinți pentru a trata acneea

Ingrediente din pasta de dinți ti-ar putea irita pielea, în special buzele. Un alt pericol al folosirii pastei de dinţi ca remediu împotriva acneei este alergia la diferite arome folosite în compoziţia acestora.

3. Tăierea negilor

Oamenii obișnuiesc să își taie negii acasă, neglijând faptul că s-ar putea alege cu o infecție serioasă. Negii nu trebuie tratați cu indiferență. Și cu atât mai puțin cu leacuri băbești. Pot fi semne ale unor boli. Și numai dermatologul are leacul potrivit.

4. Lumanarea pentru eliminarea dopurilor de ceară

Metoda tradițională de a elimina dopurile de ceară din urechi cu o lumânare este mai periculoasă decât ai crede, deoarece te-ai putea alege cu arsuri grave.

Aceste remedii tradiționale sunt folosite foarte des, dar ar fi mai bine să le eviți.