Pe lângă afacerea de succes pe care-o conduce, Tatiana Ustica este și o mamă implicată, care-și crește copiii după principii solide.

mamaplus

Ca orice mamă îmi iubesc copii până la cer și înapoi. Sunt deschisă spre comunicare și (deja) gata să le ofer libertatea de a alege. Cea mai mare surpriză a venit de la fetița mea, Adelina, care a început să fie tot mai interesată de activitatea mea.

Îmi calcă pe urme și a ajuns să îmi dea sfaturi legate de promovarea cosmeticii naturale.

Iar fraza cu care m-a dat gata a fost: „Mama, eu sunt cea care voi continua în viitor ceea ce faci tu. Ține minte asta!”“, spune Tatiana Ustica.

mamaplus

“Până să îmi ia locul, vreau eu să îi dau ei și frățiorului ei câteva sfaturi:

1. Să ne asculte pe noi, părinții lor (căci primele sfaturi și îndrumări în viața de adult vin anume de la noi).

2. Să fie prietenoși și comunicabili (asta le spunem zilnic, iar ei deja știu că prietenia și socializarea deschid uși și „topesc” inimi).

3. Să le fie mereu aprins „beculețul” pentru captarea informațiilor (este cel mai bun imbold să învețe nu pentru note, ci pentru cunoștințe).

4. Să fie punctuali, or punctualitatea este unul dintre punctele forte al oamenilor de afaceri (deși acum sunt des supărați când trebuie să ieșim în fugă din casă pentru a nu întârzia, știu că acest obicei deja prinde rădăcini).

5. Niciodată să nu critice și să nu bârfească (bârfa este arma oamenilor slabi și a celor fără scop, dar ei deja își au scopurile lor. Sunt mici ca și ei, dar vor crește în timp).

6. Să citească și să fie la curent cu toate noutățile (în loc să stea pe smartofon pierzând timpul cu chestii inutile, mai bine să învețe, să se documenteze și să își mărească bagajul de cunoștințe).

7. Să își prețuiască propriul timp liber și să-l petreacă așa cum cred ei de cuviință (eu îi încurajez să petreacă util timpul liber, jucându-se împreună, alergând pe afară, socializând cu alți copii, dând frâu liber emoțiilor prin desene, povești inventate etc.).

8. Să nu le fie frică să riște și să țină minte că orice cădere, dezamăgire, greșeală sunt doar un pas către piedestalul spre care tind (dacă nu riscam nici eu la vremea mea, azi nu aveam succesele cu care mă mândresc).

9. Să opteze pentru un mod sănătos de viață făcând sport și alimentându-se corect. Mâncarea sănătoasă și sportul merg mână în mână cu cei care își doresc o viață lungă și fără probleme de sănătate.

10. Să fie uniți, să creadă unul în celălalt și să se ajute reciproc. O frăție adevărată este unul dintre cele mai mari daruri pe care le poate avea un om.”

Sursa: Mamaplus.MD