Este președinta Centrului Strategii și Politici de Sănătate, este implicată în numeroase proiecte, dar asta nu îi umbrește relația cu cei dragi, în special cu fiica sa, Sofia, de 9 anișori, alături de care adoră să-și petreacă timpul liber.

10 sfaturi de la Inga Pasecinic pentru fiica sa

“Chiar dacă fiica mea are aproape 9 ani, are o capacitate extraordinară de a asimila informaţii şi de a înţelege viaţa. Deseori avem discuții profunde împreună, în care îi explic cum funcţionează viaţa, care sunt valorile morale după care este bine să se ghideze sau pur şi simplu îi povestesc diverse situaţii în care îi explic cum este bine să reacţioneze. Avem o relație deosebită, una de prietenie, cu domenii comune de interes, precum hainele, bijuteriile, gătitul sau… băieții (zâmbește), o relație din care ambele avem de învățat, ne sprijinim reciproc și ne iubim necondiționat. 

Din experiența mea, din lecțiile de la mama mea, vin și aceste sfaturi pentru fiica mea.

Scumpa mea fetiţă, ești deșteaptă și  frumoasă şi cred că este momentul să îţi dau câteva sfaturi, care când îți va fi mai greu, te vor ajuta să aduni razele soarelui și să le orientezi spre tine.

 1. Zâmbește întotdeauna. Ai un zâmbet frumos – cel mai la îndemână și util accesoriu.
 2. Fii pozitivă și gândește pozitiv, astfel le vei reuși pe toate cu succes.
 3. Iubește-te pe tine și te vor iubi și alții! Iubește viața, căci ea e tare frumoasă. Trăiește clipa și nu păstra ce e mai bun la final.
 4. Ține capul sus când pășești. Chiar dacă ai o zi în care ai chef să te uiți numai în jos, ține întotdeauna spatele drept și privește înainte.
 5. Fă multă mișcare pentru a fi puternică și sănătoasă. Chiar dacă ești frumoasă la chip și la suflet, ai nevoie și de un templu clădit frumos.
 6. Spune-mi orice, cât de greu nu ți-ar fi. Să nu ai secrete față de mine și de tatăl tău. Suntem alături de tine pe viață!
 7. Un cuvânt dat este un angajament luat. Întotdeauna respectă-ți promisiunile.
 8. “Te Iubesc”, „Te rog”, „Mulțumesc”, „Îmi pare rău”, „Mi-a fost dor de tine” sunt cuvinte magice, care funcționează la orice vârstă.
 9. Nu spune întotdeauna ce gândești. Oamenii din jur vor de multe ori să audă ceea ce le place, nu părerea ta sinceră.
 10. Nu renunța la scopurilor tale. Cât de greu nu îți va fi, nu renunța. Și, mai tot timpul, le vei atinge. Renunță la obiectivele tale doar în foarte puținele cazuri când vei înțelege că nu merită efortul. Uneori e bine să faci un pas înapoi pentru a face doi, ba chiar trei înainte.
 11. Lumea asta mare și frumoasă trebuie văzută. Cât mai mult din ea și cât mai des. Asta contează cel mai mult în viață!”

10 sfaturi de la Inga Pasecinic pentru fiica sa

10 sfaturi de la Inga Pasecinic pentru fiica sa

10 sfaturi de la Inga Pasecinic pentru fiica sa

Sursa: Mamaplus.MD