Fotografa are o fetiță adorabilă, pe care o iubește necondiționat, dar asta nu înseamnă că-i va urmări fiecare pas de-a lungul vieții. Cristina vrea să-i ofere fiicei sale, Emilia, șansa să învețe din propriile greșeli.

10 sfaturi de la Cristina Axentii pentru fiica sa

“Draga mea fetiță, te-am așteptat cu mult drag și dor și am rămas perplexă atunci când ai apărut în viața mea – copilul din visele mele. Viața e extrem de frumoasă, dar uneori e nevoie să știi pe care drum să mergi și pe care să-l ocolești.

Nu voi pava drumuri special pentru tine, trebuie să înveți să mergi singură, să te întorci înapoi uneori, apoi să continui, fără busolă, poate. Nu îți voi pune pește în farfurie, dar îți promit că îți voi cumpăra o undiță și te voi învăța s-o folosești.

Nu voi încerca să te transform în cine vreau eu să fii, te las liberă să alegi – cu siguranță știi mai bine decât mine ce te face fericită. Eu pot doar să vin cu câteva sfaturi, acumulate din mai multe capitole ale poveștii mele, care, poate la un anumit moment, îți vor fi de mare ajutor.

1. De multe ori în viață te vei simți dezorientată, dezamăgită și vei pierde temporar din încrederea în sine. Ține minte că ești cea mai deosebită persoană din Univers, o altă minune atât de specială nu există, găsește mereu forță să te ridici și să crezi în puterea din interiorul tău.

2. Încearcă să vezi oamenii, situațiile, viața dincolo de cutie, dincolo de ambalaj. Aparențele înșeală. Un măr frumos la exterior poate fi stricat în interior și invers. Încearcă să găsești frumusețea interioară la oameni și mulțumește-te de lecția pe care ai învățat-o din orice problemă.

3. Bate și ți se va deschide, cere și ți se va da. Norocul surâde celor insistenți.

4. Dăruiește, ajută, înțelege, iartă. Nu aștepta recompense imediate. Fii mereu pozitivă, zâmbăreață și plină de viață, chiar dacă uneori duci bătălii interioare despre care știi doar tu. Soarta va avea grijă să te răsplătească cu oameni frumoși și clipe memorabile.

5. Fii recunoscătoare pentru tot ce îți oferă viața și trăiește intens emoțiile fiecărei etape, fiindcă și copilăria, și dragostea, și sănătatea, și însăși viața au termen de valabilitate.

6. Ai grijă mereu de sănătatea ta, e un semn de respect pentru cei care te iubesc necondiționat și e o recunoștință față de darul primit de la Dumnezeu - Viața ta!

7. Ridică-te cu o dată mai mult decât ai căzut. Viața nu e roz, ea poate fi și de culoarea cerului, și de cea a zăpezii, și de cea a tăciunelui, importantă este atitudinea cu care tratezi aceste culori.

8. Fă ce îți place, nu te lăsa influențată de modă, de prieteni, de societate. Lasă-te influențată doar de inima și sufletul tău și ascultă-le cu atenție, ele sunt cele mai sincere și îți vor spune ce anume îți va aduce fericirea și împăcarea sufletească. Depune suflet și maxim efort în tot ceea ce faci. Acolo unde cu adevărat nu vei putea, te va ajuta Dumnezeu.

9. Călătorește mult, încearcă noi emoții, noi gusturi, cunoaște oameni, lărgește-ți mereu orizonturile.

10. Dacă pot spune că sunt sigură 100% de ceva în lumea asta, este că te voi iubi necondiționat și voi fi mereu acolo pentru tine. Voi fi acolo să te susțin, să-ți spun unde greșești, să mă bucur alături de tine, să învăț de la tine, să plâng cu tine, să te duc în brațe când nu mai ai puteri. Exist pentru TINE! Contează pe mine! Cu drag, Mămica!”

10 sfaturi de la Cristina Axentii pentru fiica sa

10 sfaturi de la Cristina Axentii pentru fiica sa

10 sfaturi de la Cristina Axentii pentru fiica sa

10 sfaturi de la Cristina Axentii pentru fiica sa

10 sfaturi de la Cristina Axentii pentru fiica sa

Sursa: Mamaplus.MD