mamaplus

Tehnici pentru calmarea bebelușului care plânge încontinuu

-
//
26.03.2019

Îți pierzi controlul atunci când copiii tăi au o criză de plâns și par de neoprit? Încearcă următoarele tehnici pentru a te liniști atât tu, cât și cei mici. În felul acesta întreagă atmosfera va fi detensionată.

Înainte de a începe cu enumerarea tehnicilor, trebuie clarificat faptul că nu toate trucurile expuse vor fi la fel de eficiente pentru toți copiii, deoarece, așa cum deja șțîi, nu există doi oameni identici.

Mișcare

Dacă țîi bebelușul în câte puțîn. Dacă mai adaugi și câteva vorbe rostite în șoaptă, câteva mângâieri și atingeri delicate pe spate, calmarea bebelușului va dura câteva minute.

Sunete

Că și contactul uman, copiii se calmează atunci când ascultă vocea mamei sau a tatălui lor. Acest lucru se datorează sensului mai primitiv al protecției care este activat în prezența părinților. Însă nu numai vocea, ci și sunetul produs de mașînă în mișcare, de muzică sau chiar de zgomotul mașinii de spălat sunt excelente pentru calmarea nou-născutului.

Masaj

Pe lângă faptul că este o tehnică eficientă pentru ameliorarea durerii provocate din cauza colicilor, masajul delicat este, de asemenea, o alternativă excelență pentru a calmă bebelușul și a-l opri să plângă. Prin acest contact, cei mici se relaxează și învață să-și cunoască mai bine corpul. Pentru a crește beneficiile, poți face aceste masaje cu uleiuri sau creme.

Baie

La fel că în cazul adulților, apă caldă îi ajută și pe copii să elibereze tensiunea și să-și relaxeze mușchii. Dacă însoțim baia cu mângâieri și un mediu liniștit, cel mic va deveni mult mai calm. Dacă plansul este intens sau este însoțit de simptome precum febra sau vărsături, este esențial să contactezi pediatrul pentru a exclude orice problema de sănătate.

Mers

Copiilor le place să se uite în jur și să respire aer curat. Atâta timp cât condițiile meteorologice sunt favorabile și timpul este potrivit, o plimbare poate fi o alternativă excelență pentru a găși liniște.

În plus față de tehnicile menționate mai sus, trebuie luate în calcul și alte lucruri atunci când cel mic plânge încontinuu:

  • Rămâi calm. Copiii mici nu trebuie să fie certați sau loviți pentru a le calmă.
  • În niciun caz nu trebuie să le administrezi medicamente sau alimente care nu au fost recomandate anterior de către medicul pediatru pentru a le calmă.
  • Nu trebuie să începi să îl alăptezi sau să îi dai un biberon cu lapte ori cu ceai că metodă de relaxare. Deși suptul are pentru copii un efect calmant, poate deveni un obicei prost prin care să ceară alimente atunci când nu îi este foame.
  • Nu trebuie să-l așezi în mașînă de fiecare dată când plânge. În caz contrar, va adopta un obicei care va fi contraproductiv pentru viață cotidiană a familiei.

Trebuie să șțîi că plansul este un mijloc de comunicare pentru nou-născuți, la fel că și zâmbetele. Din acest motiv, lacrimile nu sunt întotdeauna sinonime cu boală. Idealul este să faci față situației calm. După ce ai verificat dacă bebelușului nu îi este foame, nu îi este somn sau nu e speriat, verifică-i starea de sănătate în căutarea unor posibile simptome care să îi creeze disconfort.