mamaplus

Viitoare mireasă, cu burtica la vedere. Ce va fi important pentru tine?

0
//
13.08.2019

Să planifici o nuntă în timp ce ești în perioada de sarcină poate fi destul de stresant. Atunci când iei în calcul toate aspectele care să vină în sprijinul și în confortul tău, te vei putea bucura mai mult de unul dintre evenimentele importante din viața ta. Amintește-ți că burtica ta este cel mai frumos accesoriu, iar obiceiul cu furatul miresei mai poate fi valabil doar dacă îți dorești asta, nefiind deloc obligatoriu.

mamaplus

Dacă este posibil, planifică-ți ziua nunții începând cu al doilea trimestru de sarcină, după ce stările de greață se mai ameliorează sau nu mai apar deloc. În plus, dacă alegi să fii la propria-i nuntă în mijlocul perioadei de sarcină, te vei simți mai mult ca o mireasă decât ca un ursuleț panda umflat. Dacă resimți oboseala cel mai mult în timpul nopții, atunci optează pentru o petrecere în timpul zilei pentru a-ți rămâne timp să te odihnești, potrivit What to expect.

Nu-ți fie teamă să-ți arăți burtica!

Îmbrățișează acest aspect al vieții tale și fii cu burtica la vedere!

Alege rochia de mireasă potrivită!

Deși optezi pentru o rochie de mireasă care îți va lăsa burtica la vedere, este important să nu-ți alegi o rochiță foarte lungă, mai ales dacă ești în al treilea trimestru de sarcină unde îți va fi puțin mai dificil să te miști. Optează pentru o rochie de mireasă cu câteva mărimi mai mari, fără ca vreun elastic din mijlocul taliei să-ți cuprindă burta sau, în cel mai rău caz, să ți-o strângă. Alege totodată țesături ușoare pentru a-ți crea rochia mult dorită, conform Wedding and Italy.

Băuturile din meniu

Nu ai voie să bei alcool în timpul sarcinii deoarece există riscul de a face Sindromul alcoolismului fetal, o principală cauză de retard mintal care apare la nou-născut. Vorbește deschis cu medicul tău pentru a afla ce anume îți este permis să bei la marea petrecere.

Multă odihnă

Planificarea unei nunți este stresantă, de aceea asigură-te că te vei odihni cât de mult poți înainte de ziua nunții. Prin urmare, încarcă-ți bateriile și păstrează-ți energia pentru un eveniment de acest tip.

Renunță la pantofii cu toc!

Sunt minunați, sunt feminini și avantajează aproape orice femeie. Însă pentru a nu te obosi mai mult decât este cazul și pentru a ține cont de sănătatea ta, optează pentru o pereche de balerini confortabili care se potrivesc cu rochia de mireasă. În funcție de preferințele tale și de buget, poți avea în vedere balerini albi, crem, cu sclipici sau cu paiete. Ideal ar fi să alegi o pereche de pantofi puțin mai mari decât porți tu de obicei.

Ține cont de alimentație, chiar și la meniul de nuntă!

Pentru a te asigura că produsele/preparatele gătite nu-ți provoacă stări de rău, cel mai important este să ceri părerea medicului pentru a vedea, împreună, ce ai voie sau nu să mănânci.

Lasă-i și pe cei din jurul tău să facă lucruri pentru tine!

Nu este obligatoriu ca organizarea nunții să-ți revină doar ție. Ai nevoie de odihnă și de limpezirea situației, de aceea poți împărți sarcinile de lucru cu cei dragi.

Ce te faci cu inelul?

Amintește-ți că, în perioada de sarcină, degetele se pot umfla. Dacă deja ți s-a întâmplat asta, atunci renunță, cel puțin pentru o zi, la această bijuterie.

Distrează-te!

Este până la urmă un eveniment important din viața ta și a partenerului de cuplu. Atunci când te simți bine în pielea ta, când ții cont de sfaturile medicale și când te vei odihni mai mult înainte de marele eveniment, te poți bucura liniștită de cei pe care-i iubești!

Sursa