Pe cât de miraculos și frumos este momentul în care aduci pe lume o nouă viață, pe atât de dificilă este recuperarea. Apar ridurile, kilogramele în plus și… vergeturile. Aceste porțiuni de piele întinsă sunt extrem de comune în rândul femeilor, dar diferența dintre ele ține de aspect și mai ales culoare. În continuare vei afla care e diferența dintre vergeturile albe și cele roșii.

mamaplus

Cel mai întâlnite sunt vergeturile de pe coapse, abdomen, sâni, fese sau mâini. Ele apar din cauza unei rupturi în dermă, strat de țesut al pielii, ce apare când pielea se întinde. Pielea din zona rupturii este înlocuită de țesut cicatricial, care nu are aceleași proprietăți ca țesutul inițial.

Diferenț
a dintre vergeturile roșii și cele albe

Vergeturile roșii sunt primul semn că pielea se întinde.
Ele sunt proaspete și marchează începutul vergeturilor. Acest tip de cicatrizare permite vaselor de sânge să se vadă, motiv pentru care au această culoare. În acest punct, vergeturile sunt încă în faza incipientă, deci e momentul perfect să le tratezi, și eventual să le previi pe cele albe. Pentru tratarea vergeturilor roșii poți folosi creme care să redea pielii colagenul necesar și elasticitatea.

Vergeturile albe apar ca urmare a întinderii pielii pentru o perioadă îndelungată. Contrar tuturor remediilor magice, vergeturile albe NU dispar de pe corp, indiferent cu câte creme-minune le-ai unge. Singurele 2 alternative, care însă nu dau rezultate garantate, sunt microdermabraziunea, care dă un aspect finisat al pielii, sau laser excimer, ce ajută la colorarea vergeturilor la culoarea pielii. În ambele cazuri, rezultatele nu sunt garantate.

Sursa