mamaplus

Știai că mângâierea burticii are efecte miraculoase pentru bebeluș?

-
//
20.12.2019

Mângâierea burticii are efecte miraculoase pentru bebeluș. Este unul dintre cele mai comune obiceiurile ale femeilor însărcinate. Acest act de afecțiune este capabil să conecteze viitoarea mămică mai mult cu bebelușul, de a o face să se simtă mai apropiată de copilașul pe care îl poartă în burtică.

Micuțul reacționează la aceste mângâieri. Cercetătorii de la Universitatea din Dundee, Scoția, au descoperit că bebelușii reacționează la atingere mult mai devreme decât cred mamele.

Acest studiu a arătat că bebelușii deveneau mai activi atunci când mamele își mângâiau burta, observându-se mișcări ale brațelor, capului și gurii de fiecare dată când mama își atingea abdomenul.

Studiul a constat în ecografii 3D, făcute în timp real pentru a analiza comportamentul intrauterin al bebelușilor în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Stimularea în uter apare mai devreme decât se credea.

Copilul prezintă reacții atunci când simte mângâieri și în cel de-al doilea trimestru de sarcină. Reacțiile fătului se pot explica prin faptul că în această perioadă de sarcină se formează deja o bună parte a sistemului nervos.

Bebelușul poate recunoaște chiar și sunete externe, iar cercetările mai sugerează și faptul că bebelușii se simt mai liniștiți și mai sensibili la atingerea mamei și a tatălui lor decât la atingerile străinilor.

Așadar, mămici, mângâiați-vă burtica în timp ce crește fiindcă este un stimul important pentru bebeluș.

Este și o modalitate ideală de a-l face pe cel mic să înceapă să lovească, lucru care se întâmplă de obicei între săptămânile 20 și 24 de sarcină.

Cu cât familia interacționează mai mult cu bebelușul, cu atât mai familiar și mai plăcut va fi mediul care îl așteaptă după naștere.