mamaplus

Statul în apă fierbinte în cadă sau în saună - unul dintre cele mai nocive obiceiuri în sarcină care afectează bebelușul

-
//
16.01.2020

Există mai multe obiceiuri în sarcină care pot afecta dezvoltare sănătoasă a bebelușului. Este bine cunoscut faptul că o viitoare mamă anxioasă și cu stări depresive poate afecta copilul încă din pântece.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și asupra altor obiceiuri nocive care ar trebui evitate în timpul sarcinii:

1. Țipătul și stările de nervi

Astfel de stări îi pot face rău copilului și creează aceleași dezechilibre în organismul gravidei precum stările de anxietate. Acestea, la rândul lor, pot afecta sistemul imunitar al copilului și dezvoltarea creierului.

Nu în ultimul rând, aceste episoade îți pot îngreuna sarcina prin stări de vomă, durere de cap și probleme cu somnul.

Dacă traversezi o perioadă mai tensionată în timpul sarcinii, gândește-te în primul rând la bebeluș, iar apoi acționează împotriva acestor obiceiuri nocive: dormi, meditează, fă plimbări relaxante și dacă ai nevoie de ajutor suplimentar, consultă un medic.

2. Zahărul în exces

Un studiu a concluzionat că femeile însărcinate care consumă zahăr în exces vor naște copii care vor avea deficit de atenție și probleme cu memoria. Chiar dacă ai pofte nebunești, încearcă să înlocuiești zahărul procesat cu cel din fructe.

3. Schimbările de dispoziție

Schimbările de dispoziție sunt frecvent întâlnite în sarcină. Ele au loc în urma fluctuațiilor hormonale. Deși sunt firești, nu te lăsa prada lor. Elimină gândurile care îți pot cauza stres și îngrijorare atunci când nu este cazul și încearcă să te relaxezi.

4. Statul în apă fierbinte în cadă sau în saună

În topul obiceiurilor care pot afecta dezvoltarea ulterioară a bebelușului se numără și una dintre metodele preferate de relaxare a femeilor.

Deși am vorbit mai sus despre cât de important este să ai grija de psihicul tău, evită băile în apă fierbinte sau expunerea la temperaturi ridicate precum cea din saună. Acestea nu sunt benefice pentru făt.

Optează pentru dușuri sau poți sta în cadă, însă nu în apă fierbinte, ci caldă, la temperatura corpului.

5. Plânsul

Plânsul și schimbările de dispoziție sunt firesti, însă trebuie să fii atentă dacă lacrimile tale sunt însoțite și de lipsa apetitului, sentimente de vinovăție, lipsa energiei sau dormit prea mult.

Dacă te confrunți cu astfel de stări, caută sprijin în oamenii din jur. Vorbește cu medicul tău sau cu alte femei însărcinate, mame, prietene, persoane care îți pot oferi susținere.

6. Cofeină în exces

Cofeina are capacitatea de a pătrunde prin placentă și să afecteze fluxul de sânge al fătului. Medicii recomandă evitarea cofeinei în timpul sarcinii, însă dacă îți este greu să renunți, încearcă să consumi cât mai moderat și să nu depășești doza de 2 cești de cafea pe zi.