mamaplus

Sex în timpul sarcinii. Ce impact are contactul sexual asupra fătului? Oare îl deranjează?

-
//
01.04.2020

Viața sexuală a unui cuplu trece prin multiple schimbări pe parcursul unei sarcini. Începând cu primul trimestru, cuplurile vor trece prin diverse momente cu impact major asupra relației lor sexuale. Oricum, dacă totul decurge bine, puteți avea contact sexual pe tot parcursul sarcinii, fără să vă faceți nicio grija.

Viața sexuală în primul trimestru de sarcină:

Pentru a putea concepe, cuplurile au tendința de a face sex mai des și cu mai mult entuziasm decât de obicei. Dar odată ce au reușit, în prima lună de sarcină, multe femei evită să mai facă sex deoarece sunt copleșite de vestea că vor avea un bebeluș.

Acest lucru se adaugă la problemele tipice cunoscute la începuturile unei sarcini, precum stările de greață și oboseală. Alte femei nu văd sensul unei vieți sexuale în paralel cu sarcina, iar acest lucru este cauzat de diversele preconcepții care încă există pe această temă.

În general, pe parcursul primelor săptămâni, cuplurilor le este frică de faptul că relația sexuală poate dăuna sarcinii, dar spre surprinderea unora, se întâmplă exact contrariul.

La începutul sarcinii organele pelviene cresc volumul de sânge procesat, lucru care sporește plăcerea și îmbunătățește activitatea sexuală. Multe femei ating orgasmul mult mai ușor în această perioadă.

De asemenea, cuplurile care au avut probleme cu conceperea, vor avea o relație sexuală mult mai intensă în această perioadă. De aceea, primul trimestru de sarcină poate deveni o perioadă de plăcere intensă.

Viața sexuala în al doilea trimestru de sarcină:

De la începutul săptămânii a 16-a de sarcină până în aproximativ săptămâna 30, multe mămici se vor simți bine, hormonii având un rol decisiv. Grețurile dispar, iar gravidele se simt pline de energie. Corpul s-a obișnuit cu noua condiție, sânii s-au mărit și forma corpului a prins contur. Burtica este încă ușor de cărat.

Toate acestea sunt condiții propice pentru bucurie și plăcere. În general, încă din prima zi în care mămicile simt mișcările bebelușului în burtică, apar mai multe întrebări. Ce impact are contactul sexual asupra micuțului? Oare îl deranjează?

În acest timp, tăticii încep să simtă că este o a treia persoană în pat cu ei. Unii au impresia că soțiile lor se preocupă doar de copil și ei au fost mutați pe locul secund.

Doctorii spun că orgasmul feminin are loc în uter și, pentru o scurtă perioadă de timp, placenta alimentează cu mai puțin sânge bebelușul, dar fără să prezinte un pericol. Oricum, acest lucru servește ca un exercițiu pentru circulația sanguină a bebelușului și cu siguranță nu este un lucru care îi va face rău, fiind protejat de lichidul amniotic și de peretele musculos al uterului.

Nu trebuie să vă faceți griji de faptul că bebelușul poate fi rănit în timpul actului sexual. Dopul de mucus închide intrarea uterului și previne intrarea spermei.

Viața sexuală în al treilea trimestru de sarcină:

Pentru majoritatea bărbaților, burtica rotundă a unei femei însărcinate reprezintă ceva erotic. Dar după săptămâna 30 de sarcină, devine din ce în ce mai greu să găsiți o poziție în care burtica nu va sta în cale. De exemplu, poziția misionarului poate fi mai dificilă.

Contracțiile uterine care apar odată cu orgasmul sunt foarte ușoare și nu pot induce un travaliu nedorit. Chiar dacă în timpul orgasmului hormonul prostaglandina este secretat, acesta înmoaie mușchiul uterin și îl pregătește pentru contracții, volumul este atât de mic încât nu poate stimula contracțiile.

Adevărul este că sexul înainte de naștere are multe beneficii și este, printre alte lucruri, o metodă bună de a calma bebelușul, pentru că te relaxează și oferă o stare de bine.