mamaplus

Persoanele nesigure și negative nu au ce căuta alături de tine în perioada sarcinii

0
//
27.11.2019

Sarcina este una dintre cele mai frumoase etape pentru multe femei. Dar, în același timp, în acele luni, viitoarele mămici devin mai vulnerabile ca niciodată și tot ceea ce li se întâmplă are un impact mai mare din punct de vedere emoțional. Orice comentariu nefericit îți poate provoca mare suferință, într-un moment în care ai nevoie doar de liniște sufletească.

Există unii oameni care, în loc să te ajute și să te facă să te se simți mai bine, procedează exact invers. Nu lăsa comentariile negative să te afecteze și rămâi cu cei care te fac să zâmbești.

Pesoanele pe care este bine să le ții departe în timpul sarcinii:

Femei cu experiențe dureroase

În timpul sarcinii, ultimul lucru de care ai nevoie este sfatul unei mame care te sperie spunându-ți despre experiența ei grea și dureroasă în timpul nașterii. Realitatea este că nașterea poate provoca durere, dar fiecare experiență este unică și nu toată lumea simte la fel. Toleranța la durere este diferită la fiecare femeie.

Medici care nu ajută

Ai nevoie de un ginecolog care să-ți transmită încredere și securitate, dar dacă în orice moment te-a făcut să simți contrariul, nu ai obligația de a rămâne cu el, caută alt specialist!

Prieteni nesiguri

Poți să-ți iubești foarte mult prietenii, dar dacă în acest moment din viața ta nu te încurajează, ci chiar invers (pentru propriile temeri), este mai bine să te îndepărtezi de ei o vreme. Mai ales dacă te fac să te simți stresată.

Soacra îngrijorată

De multe ori o soacră are mai multe temeri decât mama, în timpul sarcinii. Nu este întotdeauna ușor să te descurci cu o soacră îngrijorată, care se preface că are grijă de ceea ce mănânci și chiar de hainele pe care le porți. Spune-i într-un mod plăcut că remarcile ei nu te ajută, poate așa încetează.

Persoane cu energie proastă

Este important să stai departe de comentariile toxice și de energia negativă. Dacă în orice situație simți că o persoană te face să te simți rău, nu trebuie să rămâi pentru a le asculta. Gândește-te la bunăstarea ta.

Bucură-te de sarcină și încearcă să nu te lași afectată de comentariile negative. Cel mai important este să te gândești la sănătatea ta și la cea a bebelușului tău!