În ziua de azi momentul concepției este amânat de cele mai multe femei, din varii considerente. Ginecologul Laura Dracea susține că după 44 de ani, singura opțiune realistă este fertilizarea în vitro cu ovocite donate, de la o donatoare tânără.

Dacă la 20 de ani, teama de a rămâne însărcinată se poate rezolva prin contracepție, la peste 35 de ani, dificultatea de a obține o sarcinp poate fi mai greu de tratat.

Vârsta este considerată la ora actuală cel mai important factor pentru a prezice și fertilitatea, și riscurile unei sarcini. Toate celelalte cauze ale infertilității, până la un punct, pot fi controlate prin tratament, mai poți face ceva. Pentru efectele vârstei nu există nicio soluție eficiența. După 44 de ani, singura opțiune realistă este fertilizarea în vitro cu ovocite donate, de la o donatoare tânără”, explică medicul Laura Dracea, expertă în tratamentul infertilității, pentru site-ul perfecte.md.

 

Pe măsură ce timpul trece și femeia înaintează în vârstă, iar fertilitatea acesteia scade, în principal datorită faptului că ovulația nu se menține în limitele predictibilității și nu mai este regulată.

Se poate face FIV cu succes și după 45 de ani și lumea presupune că este vorba de celule proprii. Dar, în cele mai multe cazuri, la aceste vârste, vorbim de tratamente facute cu donatori. Este singura opțiune după o anumită vârstă”, a adăugat experta.

Dacă amâni momentul nașterii primului copil după 30 ani, medicii te sfătuie să nu ratezi un control ginecologic amănunțit înainte de concepție.