mamaplus

Despre avort: cum poate fi iertată femeia care a renunțat la sarcină prin voința ei proprie

-
//
27.11.2019

Întreruperea de sarcină este o mutilare atât fizică, cât și spirituală și aduce doar suferință, atunci când este făcut cu voința mamei.

În cadrul unei emisiuni TV din România, Vasile Ioana, un preot de peste Prut, a vorbit despre avort și efectele devastatoare pe care le are asupra unei femei.

„Dumnezeu l-a creat pe om din iubire. Femeia este sursa vieții pe Pământ. Dumnezeu creează împreună cu femeia. Dumnezeu a ales-o pe femeie să fie reprezentanta lui pe pământ pentru a da viață.

Dumnezeu creează, femeia creează. Dumnezeu iartă, femeia iartă. Femeia întreține viața, are resurse inepuizabile de energie. Femeile care aduc prunci pe lume se mântuiesc și vor primi fericirea veșnică.

De aceea, când o femeie recurge la o întrerupere de sarcină prin voința ei proprie, atunci ea strică legătura cu Dumnezeu. Întrerupe legătura cu sursa vieții.

Apare și o devastare interioară. Conștiința o chinuie toată viața pentru că a recurs la această crimă. 

Văd femei foarte multe care au recurs la avort, deși ar fi putut să nu o facă. Femeia care recurge la păcatul acesta poate să devină sterilă. Consecințele sunt uriașe.

Ar trebui să împărțim femeile cărora ne adresăm în două categorii: femeile care nu au recurs la avort, iar pentru cele care au făcut păcatul acesta, mai există o șansă.”

Ce se întâmplă cu sufletul copilului avortat:

Sufletul unui copil căruia i s-a luat șansa la viață face parte dintr-o categorie specială. El nu va fi primit nici în Rai, nici în Iad, ci va ajunge într-un alt loc, luminat, unde își va aștepta următoarea menire.

„Atunci când iei viața unui copil aflat în pântecele tău, tu îi iei dreptul de a zâmbi vieții. El are dreptul la viață. Bărbații sunt tentați să trimită doar către femei această greșeală.

Femeile care și astăzi plâng de suferință, e bine să știe că acești prunci sunt într-o anumită stare. Ei n-au făcut binele ca să fie în fericirea veșnică în Rai, dar nici nu au păcătuit. În așa fel, cineva nu poate pedepsi pe altcineva care nu a greșit.

De aceea, găsim la Sfântul Chiril al Ierusalimului un text foarte interesant: Dacă cineva nu s-a botezat și care a fost omorât, el primește botezul Sângelui lui Iisus Hristos.

Pruncii aceștia nu sunt pedepsiți pentru că nu au de ce să fie. Dumnezeu nu pedepsește pe cei care nu cunosc legile lui, ba dimpotrivă.”

Cum poate fi iertată femeia care a renunțat la sarcină:

„O femeie care a făcut întrerupere de sarcină poate fi iertată de Dumnezeu cu două condiții: prima condiție este să nu repete greșeala, iar a doua- pocăință cu lacrimi, să îi pară rău într-un mod sincer.

Una este iertarea, alta este vindecarea. Dumnezeu îi dă iertarea păcatului prin mâna preotului, dar primește și un canon.

1. Să nască prunci mai departe;
2. Să fie nașă, mamă spirituală;
3. Adopția unui copil orfan, de a avea grijă de copiii sărmani. Periodic, când își pot permite, să îmbrace copiii amărâți. Și în mintea lor să-și spună: „Să fie pentru sufletul copilului meu!”.