mamaplus

Dacă ai burtica țuguiată, vei naște un băiețel? Superstițiile gravidelor din întreaga lume

0
//
16.08.2019

Există foarte multe superstiţii despre sarcină şi gravide, astfel că fiecare popor îşi are propriile tradiţii şi obiceiuri. Unele dintre aceste superstiții sunt foarte amuzante, iar altele chiar te pun pe gânduri. Să vedem care sunt acestea.

mamaplus

Israel
Una dintre cele mai ciudate superstiţii vine de la poporul evreu: se spune că o femeie însărcinată nu ar trebui să participe niciodată la înmormântări.  Printre semnele de ghinion din cultura ebraică se numără şi cumpărarea de cadouri pentru copilul care încă nu s-a născut.

Printre cele mai cunoscute superstiţii se află cea conform căreia forma burţii trădează sexul copilului. Daca forma este ţuguiată, atunci copilul ar fi băiat, iar dacă este mai turtită, rezultatul va fi o fetiţă. 

România

Există foarte multe superstiţii care au legătură cu alimentele. În România se spune că dacă femeia însărcinată va fura fructe sau legume şi le va mânca sau dacă doar va pofti la o mâncare şi nu-şi va satisface pofta, există şansa ca pruncul ei să se nască cu un semn care să semene cu alimentul respectiv. Tot la români se mai spune că femeile însărcinate nu ar trebui să fure, să atingă animale sau să privească oameni ori obiecte urâte. 

China

Nici în Asia nu lipsesc superstiţii ciudate cu gravide. Una dintre ele vine din China, acolo unde femeile sunt îndemnate să ţină un cuţit sub patul în care dorm, pentru a-şi proteja copiii din pântec de spiritele malefice. De asemenea, se ştie din bătrâni că dacă burtica mămicilor este frecată frecvent cât timp bebeluşul se află înăuntru, copilul va fi unul foarte răsfăţat.

Polonia
Tradiţia poloneză spune că femeile însărcinate care vor trece pe sub scară vor da naştere unor copii scunzi.

India
În tradiţia hindusă, numărul 8 aduce ghinion copilului, în timp ce numerele 7 şi 9 sunt norocoase pentru acesta. Tocmai de aceea, mămica gravidă nu este sărbătorită decât în cea de-a şaptea şi a noua lună de sarcină.

Turcia

Tradiţia spune că, în Turcia, femeile nu au voie să se holbeze la animale. Dacă fac acest lucru, copiii pe care îi poartă în pântec vor împrumuta din caracteristicile animalelor privite îndelung.

Culturile lumii se influenţează una pe cealaltă, drept dovadă stând şi similarităţile superstiţiilor din întreaga lume. Se pare că aceste obiceiuri se transmit şi astăzi, chiar dacă mai mult ca o curiozitate şi distracţie.

Sursa