Cum alegi numele perfect pentru copilul tau. 8 reguli de care trebuie să ții cont

Cum alegi numele perfect pentru copilul tau. 8 reguli de care trebuie să ții cont

0
//
02.08.2017

De la numele clasice și elegante pe care le-a purtat generația bunicilor tăi, la numele moderne pentru care opteaza majoritatea parinților din ultimele generații. Alegerea unui nume pentru odrasla ta poate fi misiune destul de dificilă. Trebuie să alegi un nume placut auzului și cât mai prietenos.

Cum alegi numele perfect pentru copilul tau. 8 reguli de care trebuie să ții cont

Deși se spune că numele copiilor trebuie să reflecte personalitatea acestora, în prima parte a vieții acesta spune mai multe despre părinți. Iată câteva reguli pe care trebuie să le respecți atunci când alegi un nume pentru copilul tau!

1. Evita numele prea ciudate

Kim Kardashian și Kanye West s-au inspirat din denumirea punctelor cardinale pentru a-i da un nume fiicei lor. Alți părinți se inspiră din cele mai populare filme de groază, din interpretările sau denumirile unor simboluri sau alte asemenea surse destul de stranii.

Trebuie să știi că, oricât ai vrea să pari de pretențios, un astfel de nume l-ar putea afecta destul de mult pe copilul tău și l-ar putea transforma în ținta unor atacuri de la colegii săi.

2. Evita numele prea populare

Toți părinții își doresc nume moderne pentru copiii lor și au tendința să se inspire din trendurile de actualitate. Dacă îți dorești însă ca pe copilul tău să nu îl cheme la fel ca pe jumatate dintre colegii lui de la grădiniță sau de la școală, atunci evită să îi oferi un nume care este la modă.

3. Evită numele care se pronunță sau se memorează greu

Nu îi oferi copilului tău un nume care se scrie dificil sau care se pronunță dificil. Evită să folosești litere cu sedilă, cu accent sau, mai rău, litere împrumutate dintr-un alt alfabet, așa cum este cel grecesc sau cel arab.

Nimanui nu i se va părea stilat că ai folosit litere chirilice pentru a scrie numele copilului tău, iar cu pronunția va fi cu atât mai dificil. In plus, acțiunea ta va fi privită ca o greșeală de scriere sau ca un acces de snobism.

In ceea ce privește pronunția, este indicat să alegi un nume pe care îl poate rosti toată lumea, cu atât mai mult în cazurile în care aveți un nume de familie mai special.

Cum alegi numele perfect pentru copilul tau. 8 reguli de care trebuie să ții cont

4. Evita numele pe care le pot purta și animalele

Oricat de drăgut ți s-ar părea să-i dai copilului tău un nume de câine sau de papagal și oricât de mult ți s-ar părea că fizionomia lui seamană cu cea a unui boboc de rață, evită să creezi confuzii oferindu-i un nume pe care l-ar putea avea animalele de companie.

5. Inspiră-te, dar nu prelua nume din literatură și cinematografie

Referințele biblice, literare sau cinematografice pot deveni o sursa de inspirație, însă va trebui să fii foarte atentă la semnificația acestora. Evita să alegi personajele negative sau pe cele marcate de promiscuitate atunci când alegi un nume pentru copilul tău.

La urma urmei, un nume este ceva ce porți toată viața și nu ți-ai dori ca urmașii tăi să fie judecați în funcție de faptele unor personaje mai mult sau mai puțin fictive, dar cu siguranță notorii.

6. Evită numele androgine

Unele nume androgine, mai ales cele străine, pot să sune cu totul și cu totul adorabil, însă evită să le folosești pentru copiii tăi.

Va fi destul de obositor pentru tine, în primele luni de viață, să dai tuturor explicații cu privire la sexul fiului sau al fiicei tale. In plus, nici viața sa nu va fi prea ușoară pe măsură ce va crește, cu un astfel de nume.

Cum alegi numele perfect pentru copilul tau. 8 reguli de care trebuie să ții cont

7. Dacă ai mai mulți copii, alege-le nume dintr-o singură cultură

Indiferent daca vei opta pentru nume tradiționale romanești sau te vei inspira din alte culturi și limbi, încearcă să păstrezi o unitate și o omogenitate atunci cand vine vorba despre numele copiilor tăi.

Nu poți să îi numești Alfred, Doru, Maria si Scarlett, deoarece acest lucru i-ar putea deruta atât pe ei, cât și pe cei din jur. Incearcă să le alegi numele dintr-o singură cultură, indiferent care ar fi aceea, pentru a nu le estompa nici măcar la nivel superficial legatura puternică.

8. Nu îi oferi copilului tău un nume prea scurt

Oricât de bine ți-ar suna și oricat de mult ți-ai dori ca micuțul tău să aibă un nume ușor de memorat și de pronunțat de toată lumea, numele din doar două silabe sunt o țintă sigură pentru porecle și pentru pamflete.

Evita, de asemenea, numele care pot fi prescurtate cu ușurință, dacă nu cumva îți dorești acest lucru.

De exemplu, un nume simplu, comun și scurt, cum este Daniel, va deveni negreșit Dan sau Dani, iar un nume mai lung precum Alexandra va deveni Ale, Alex, Alexa. De aceea, gandește-te la un nume care nu poate fi nici prescurtat, dar nici transformat într-o poreclă comună.

Cum alegi numele perfect pentru copilul tau. 8 reguli de care trebuie să ții cont

Sursa: copilul.ro