Toxemia - nu e cea mai plăcută manifestare a sarcinii. Dar, în același timp, este o stare naturală și necesară. De ce apare? Oamenii de ştiinţă au studiat-o timp de mulți ani, dar  la o concluzie unică nu s-a ajuns. Să încercăm să analizăm această problemă.

Ce este toxemia?

Ce este toxemia?

Potrivit unei teorii, la începutul sarcinii, corpul nostru nu percepe ca o altă viaţa să ia dezvoltare în cadrul acesteia. Embrionul corp - este un corp străin. Şi doar din săptămâna a 16-a în corpul unei femei este așa-numita reconciliere. Fătul, din acele zile, în cele din urmă, începe să primească tot ce are nevoie pentru dezvoltare și creștere.

Trebuie remarcat faptul, că avortul prematur (avort natural) se întîmplă de multe ori până la 13 săptămâni de gestație. Oamenii de știință vorbesc despre acest lucru că corpului feminin, nu doreşte să se obișnuiască cu o nouă stare, destul de  neobișnuită. Astfel poate apărea expulzarea fătului.

Un alt motiv - este creșterea cantităţii de hormoni din organism. Anume această poziție este imboldul producerii lor. Greața, starea generală de nelinişte, amețeli, senzația de groază - caracteristicile acestui proces.

Cu toate acestea, începând de la 14-16 săptămâni, placenta se formează şi începe în sfîrşit producerea hormonilor de sarcină. În același timp are loc îmbunătățirea stării generale a femeii.

A treia versiune a toxemiei de sarcină este prezența toxinelor în  corpului unei femei, care otrăvesc sângele și provoca greață.

Psihologii cred că toxemia poate fi şi o teorie psihosomatică. Este vorba despre faptul că femeia nu va putea accepta copilul.

Deci, există multe versiuni ale toxicozei. Dar cele mai multe dintre ele se reduc la un singur lucru: toxemia - reacția organizmului la apariţia fătului.

Ce trebuie să facem în caz de toxemie?

Mai mult decât atât, toxemia - este de asemenea un fel de semnal al unui corp în formare, care se dezvoltă în cadrul altuia. Deci, tratarea medicamentoasă (cum ar fi în cazul bolilor), nu are sens. Este important, indiferent de începutul cauzei sale, să primiţi toxemia ca o stare naturală, pentru că este răspunsul cel mai natural și armonios la starea neobișnuită pentru o viitoare mamă.

Cum poți atenua manifestările de toxemie? Sfaturi în această situație ar trebui să dea medicul. Consultați-vă cu el în detaliu cu privire la acest aspect.

Medicina tradițională recomandă, de asemenea, ca femeile gravide care suferă de toxemia să facă infuzii din plante: mentă, muşeţel, scorţişoară.

În afară de aceasta, mamele însărcinate pot folosi ghimbir, în orice formă - uscat, proaspăt sau ceai de ghimbir.