Avocado este un fruct, iar textura miezului este untoasă, cu gust de… nuci! Pe lângă sursele de vitamine și de minerale, avocado conține o cantitate mare de nutrienți, precum folați și potasiu, două ingrediente importante pentru creșterea și dezvoltarea fătului.

mamaplus

Iată care sunt beneficiile consumului de avocado, un ingredient cu efecte pozitive în perioada de sarcină:

1. Este o sursă excelentă de acid folic

Carența de acid folic poate duce la apariția defectelor fătului la naștere. Acidul folic sprijină creșterea și dezvoltarea normală a bebelușului.

2. Tratează anemia

Carența de fier, în timpul sarcinii, poate duce la apariția anemiei. Avocado conține o sursă eficientă de fier, necesară pentru o viitoare mămică. Fierul este necesar pentru a dubla cantitatea de sânge din corpul gravidei.

3. Ajută digestia

Constipația sau alte afecțiuni ale aparatului digestiv sunt comune în timpul sarcinii. Conținutul bogat în fibre ale acestui fruct va ajuta digestia să funcționeze normal.

4. Avocado – un pachet de vitamine

Avocado are complexul de vitamina B și este o sursă excelentă de vitamina K, C și E, importante pentru sănătatea bebelușului din burtică.

5. Combate stările de greață din timpul sarcinii

În primele trei luni de sarcină, stările de greață s-ar putea să te obosească sau să te deshidrateze, de aceea vitamina C din avocado te va ajuta în lupta cu stările de rău pe care le ai dimineața.

6. Ajută la menținerea normală a nivelurilor de zahăr și colesterol din organism

Consumul de avocado controlează nivelurile de zahăr și de colesterol în perioada de sarcină.

7. Ameliorează crampele musculare apărute în timpul sarcinii

Crampele musculare sunt comune în perioada de sarcină. Avocado conține potasiu, mai mult decât o banană, iar împreună cu calciul, consumul din acest fruct ajută la ușurarea crampelor musculare.

8. Ajută la dezvoltarea creierului bebelușului

9. Este bogat în minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, zinc, mangan)

10. Ajută la absorbția nutrienților

Avocado ajută la absorbția nutrienților pe care le iei din alte alimente. De pildă, avocado absoarbe antioxidanții din cartofii dulci sau morcovi etc.

11. Este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase

Caloriile extra sunt canalizate către dezvoltarea fătului, de aceea este nevoie de grăsimi bune. Avocado conține Omega 3 și Omega 6, benefice creșterii fătului. Omega 3 crește nivelul de serotonină, responsabil pentru starea de fericire.

12. Îmbunătățește metabolismul

Aproape 25% dintre fibre sunt solubile și ajută bacteriile bune din tractul intestinal să îmbunătățească sănătatea metabolică.

13. Reduce preeclampsia

Preeclampsia este o afecțiune care apare doar în timpul sarcinii și se poate referi la hipertensiune, dar și la alte afecțiuni, cum ar fi ale rinichilor sau ale ficatului. Conținutul bogat de potasiu ajută la reducerea șanselor de a face preeclampsie.

Sursa