Dacă eşti însărcinată şi te bucuri de fiecare moment al Odiseei Sarcinii, gândeşte-te cum poţi transfera această fericire si copilului din burtică. Nu crezi că ar fi minunat să îţi faci bebelușul mai fericit? Iată 9 lucruri care vor face posibil acest lucru!

mamaplus

Gândeşte pozitiv şi fii voioasă

Gândeşte pozitiv şi fii voioasă pentru a avea un impact pozitiv asupra copilului. Cercetările au constatat că mamele care au fost fericite şi voioase în timpul sarcinii au dat naştere unor copii zâmbitori, cu un caracter mai vesel. Aminteşte-ţi că al tău copil aude tot ceea ce se întâmplă în lumea de afară şi tot ceea ce spui. Chiar mai important este faptul că în ultima lună copilul identifică şi vocea tatălui. Deci, cât de interesant ar fi să creezi o legătură cu pruncul tău cât încă este în burtică... nu-i așa? Aşa că relaxează-te şi află cum îi poţi oferi copilului fericire, în timp ce se află în uterul tău.

Râde cât mai des

Râsul este cel mai bun mod de a-ţi face copilul să treacă prin aceleaşi situaţii amizante ca şi tine, căci atunci când râzi poţi vedea copilul mişcându-se în sus şi în jos. Sună ciudat. Încearcă aceasta vizionând un film amuzant. Mai mult, acest lucru îţi va reduce tensiunea arterială şi orice risc cauzat de problemele legate de stres sau chiar de cele cardiace. 

Ascultă muzică pentru a elimina stresul

Muzica este unul dintre lucrurile care pot elimina toate problemele din viaţa noastră; poate elimina stresul într-o foarte mare măsură. Aşa cum era de aşteptat în timpul perioadei de sarcină, femeile gravide se află la dispoziția hormonilor, ceea ce le provoacă multe schimbări emoționale. Aşadar, toate mamele care îşi doresc să aibă un copil sănătos ar trebui să îşi poată controla emoţiile, şi ce altă cale ar fi mai bună pentru asta în afară de ascultarea unei muzici relaxante sau instrumentale care îţi va linişti creierul şi îţi va menţine calmul? Cercetările au arătat că chiar şi fătul în vârstă de cinci luni a reuşit să identifice muzica şi să răspundă prin mișcări. Deci, oricând eşti liberă sau te simţi supărată, încearcă să asculţi nişte muzică! Asta te face fericită. 

Atingeri blânde și masaj relaxant

Atingerea poate crea efecte minunate şi îţi poate menţine calmul chiar şi în situaţii stresante. Poţi căuta unii terapeuţi cu experienţă în masaj, care au abilităţi în reducerea nivelului de stres al femeilor însărcinate, iar dacă ai parte de tensiuni, încearcă neapărat această metodă. Există modalităţi simple de masaj pe care le poţi descoperi pe internet şi încerca, şi vei descoperi că şi copilul beneficiază de un efect calmant în urma masajului. Fă-ţi copilul să simtă că te afli întotdeauna acolo lângă el. Deci, fă-ţi un obicei din a-ţi odihni mâna pe burtă, masându-te blând. Copilul din uter se va simţi instantaneu bine. Există ample dovezi care demonstrează că pruncul poate încă din uter să audă, să simtă, să vadă, să gândească şi, de asemenea, să-şi amintească. Meditaţia este un lucru minunat pe care fiecare mamă ar trebui să îl încerce penttru a-şi menţine copilul într-o bună dispoziţie. Te-ai putea simţi ciudat, dar să ştii că există mame însărcinate care au mărturisit că au simţit o schimbare în dispoziţie după ce au trecut prin procesul de meditaţie. Desigur, acest sentiment influenţează şi copilul într-un mod pozitiv. 

Tata să vorbească blând cu bebelușul

Ştii că şi tati are de asemenea, un rol în a face copilul fericit? Dacă nu, atunci permite-mi să-ţi spun că pruncul recunoaşte şi vocea tatălui. Cea mai bună modalitate de a crea o legătură între copil şi tată este ca tatăl să cânte, însă cu o voce amuzantă pentru ca micuţul să râdă în burtica ta. 

Relaxează-te cât de des poți

Relaxarea este un alt mod care are un efect pozitiv asupra copilului. Încearcă să eviţi situaţiile ce au ca rezultat epuizarea şi umflarea anumitor părţi ale corpului, care te fac să te simţi inconfortabil. Deci, dacă ai gleznele umflate, ia-ţi câte aproximativ 15 minute timp de câteva zile pentru a sta cu picioarele în sus, acest lucru îţi va oferi uşurare şi confort, pe care apoi le vei transmite copilului. 

Îmbrățișările fac bine

Primirea unei îmbrăţişări este o altă modalitate de reducere a stresului pentru femeile însărcinate. Ori de câte ori îi îmbrăţişezi pe cei apropiaţi şi dragi, ai parte de un efect pozitiv, iar hormonul de bună dispoziţie începe să funcţioneze. Aşadar, atunci când te simţi bine, copilul tău este influenţat de emoţiile pe care tu le exprimi.

Citește o poveste pentru copilul tău și mângâie-te pe burtică gândindu-te cu drag la el

Citirea unei poveşti este un alt mod de a-ţi face copilul să fie fericit. Copilul se bucură să asculte poveşti şi, după ce iese din pântece, aceleaşi poveşti îl vor calma.

Un gând și o urare de final

Copilul sănătos este un vis devenit realitate , iar fericirea este un lucru care te poate face să ai un copil sănătos. Vei recunoaşte că un copil sănătos este cu siguranţă unul fericit. Aşa că fii pregătită să ai grijă de tine şi totul va fi ca în paradis. Fii pozitivă şi evită sentimentele negative prin meditaţie. Toate acestea vor funcţiona minunat pentru tine şi copilul tău şi îţi vor oferi câteva zile fericite de acum încolo.

Sursa