În timpul sarcinii, femeia gravidă trebuie să se limiteze în multe – să nu administreze aproape nici un medicament, să renunțe la anumite produse etc. Astfel, în primul trimestru de sarcină și în deosebi dimineata, uneori ne strică complet bucuria de așteptare  a unui copil. Ce e de făcut? Despre tratamentul medicamentos împotriva toxicozei, ar trebui să vă consultați întotdeauna cu medicul dumneavoastră, iar mamaplus.md vă propune un șir de metodele populare de luptă cu toxicoza.

17 remedii populare în lupta cu toxicoza

1. Apă caldă amestecată cu miere, se bea dimineața.

2. Ajută într-adevăr cînd ronțăiți ceva. De exemplu, morcovi, mere, tulpină de varză sau frunze.

3. Uneori, vă puteți răsfăța cu pesmeți, dar nu ar trebui să faceți abuz, deoarece sunt foarte bogați în calorii. În plus, utilizarea excesivă poate provoca constipație, care în timpul sarcinii  este cam dificil de tratat.

4 . Foarte bine ajută sucul de afine făcut din struguri acri naturali. Puteți adăuga un pic de zahăr, dar cu cît e mai acru - cu atât mai bine.

 5. Apa cu ghimbir și lămâie – soluția perfectă. E gustos și folositor.

6 . Multe femei s-au pronunțat că ajută în astfel de cazuri înghețata.

7. Nu uitați și de somn - femeia însărcinată are nevoie de somn mult mai mult decât în zilele normale, mai ales dacă are toxicoză.

17 remedii populare în lupta cu toxicoza

8. Luați hofitol - extract uscat de suc ​​de frunze proaspete de anghinare de cîmp. Este un produs complet natural, care este vândut în farmacii fără prescripție medicală.

9. Uneori poate avea un impact pozitiv piscina. În plus, dacă mergeți la activități speciale pentru femeile însărcinate, instructorul vă poate alege un program special adaptat pentru starea dumneavoastră.

10. Semințele de floarea soarelui prăjite, dar nu sărate pot acționa benefic în caz de toxicoză. Dar nu abuzați - caloriile lor sunt destul de mari.

11. "Bloody Mary pentru copii" - Această băutură este din suc de tomate și de lămîie. Sarea nu trebuie adăugată.

12. O acțiune bună asupra organismului o au citricele - mandarine, portocale, grepfrut roșu și pomelo. Puteți folosi cojile de portocale. De exemplu, pentru a face confiate sau infuzii.

13. Plimbările la aer liber sunt de ajutor. Vara este mai bine de plimbat seara, când dispare căldura și în timpul iernii – în a doua jumătate a zilei, atunci când este soare și nu e atât de rece.

14. În funcție de timpul cînd toxicoza este mai pronunțată, organizați-vă regimul dvs. de zi cu zi - plimbări, mese, exerciții fizice, somn.

15. Menta și ceaiul de mentă are proprietăți calmante. Este ușor de pregătit în condiții de casă și nu este greu de găsit în restaurante și cafenele, astfel încât să fie posibil de găsit aproape în orice moment.

16. Merele și produsele din mere ajută la crearea armoniei în organizm. Proaspete, uscate, murate, coapte –vă puteți arăta imaginația în gătit!

17. Fructele proaspete de pădure, cum ar fi zmeura, murele, afinele, desigur, nu este atât de ușor de a fi găsite în sezonul rece, dar dacă este posibil folosiți-le, ele ajută la depășirea crizei de toxicoză.

În orice caz, mai ales în cazul în care problema este toxicitatea foarte acută, este necesar să faceți o consultație la medicul dumneavoastră. Toate metodele sunt bune, dacă acestea sunt utilizate sub supravegherea unui specialist!