Blocajul trompelor uterine reprezintă una dintre principalele cauze ale infertilității la femei. Netratată la timp, aceasta poate duce la sterilitate. Există mai multe remedii naturale la care poți apela, atunci când ai fost diagnosticată cu trompe uterine înfundate. Masajul, terapia cu enzimele și plantele medicinale sunt ajutoare excelente în tratarea acestei afecțiuni.

mamaplus

Există mai multe boli care duc la blocarea trompelor uterine.

Blocajul poate avea loc în diferite regiuni ale trompelor: fie proximal, la nivelul joncțiunii dintre trompa și uter, fie distal, la nivelul capătului fimbrilar al trompei. Printre cele mai comune afecțiuni care duc la înfundarea trompelor se numără:

- Boala inflamatorie pelvina (BIP): nume generic dat unor afecțiuni inflamatorii ale ovarele sau trompele uterine, cauzate cel mai adesea de infecții cu transmitere sexuală produse de Chlamidia trachomatis sau Neisseria gonorrhoea;

- Infecții apărute după un avort spontan, chiuretaj sau o operație de cezariană;

- Endometrioză - prezența în diferite regiuni ale corpului femeii a unor focarelor de țesut similar cu mucoasa uterului (endometru);

- Polipii și fibroamele uterine;

- Sarcina ectopică tubară – o sarcină extrauterină, dezvoltată într-una din trompele uterine și care poate duce la ruptura trompei și hemoragie masivă;

- Leziuni ale trompelor uterine;

- Tuberculoza genitală.

Tratamente naturiste pentru deblocarea trompelor uterine

Pe lângă intervențiile chirurgicale de deblocare a trompelor uterine, există câteva opțiuni naturale, care promit rezultate excelente, fără a determina formarea unui țesut cicatricial suplimentar. Acestea tratamente includ utilizarea de plante medicinale, terapii cu enzime, masaj abdominal pentru stimularea fertilității sau cura cu ulei de ricin.

Iată câteva plante recunoscute pentru beneficiile lor asupra trompelor uterine, și care dau rezultate excelente, mai ales când sunt folosite că adjuvant în tratamentele medicamentoase cu antibiotic:

- Gențiana (Hydrastis canadensis): are efect antibiotic, antimicrobian și antiinflamator. Este utilizată pentru vindecarea infecțiilor sistemului reproducător, reducând în același timp durerea și inflamația. Gențiana protejează trompele uterine de leziunile cauzate de diferite infecții și asigură sănătatea mucoasei uterine.

- Ghimbirul (Zingiber officinalis): îmbunătățește circulația sangvină la nivelul organelor de reproducătoare și ajută la reducerea inflamației uterului, ovarelor sau trompelor uterine.

- Păducelul (Crataegus officinale): Reduce congestia abdominală, având un conținut ridicat de antioxidanți. Îmbunătățește integritatea pereților vaselor de sânge, ajută organismul să utilizeze corect oxigenul și îmbunătățește fluxul sanguin.

- Rădăcina de bujor (Paeonia officinalis): ajută la creșterea nivelului de progesteron, scăderea testosteronului și echilibrarea nivelului de estrogen. De asemenea, ajută la reducerea durerii și relaxare.

- Rădăcină de ignama sălbatică (Dioscorea villosa): echilibrează nivelurile hormonale și susține echilibrul general al sistemului reproducător.

Sursa