Conform unui nou studiu femeile îşi pot distruge şansele de a rămane însărcinate pentru că evită fructele sau dacă mănâncă prea multe alimente nesănătoase.

mamaplus

Cercetătorii australieni au descoperit faptul că femeile care au mâncat mai puţin de trei fructe pe lună au avut cu 50% mai puţine şanse să rămână gravide decât femeile care au consumat fructe de trei sau de mai multe ori pe lună. În timp ce cantitatea de fructe şi alimentele tip fast-food au afectat perioada de timp în care o femeie rămâne gravidă, cercetătorii au descoperit că legumele verzi sau peştele nu au avut nicio influenţă. Experţii au avertizat cu privire la miturile legate de sarcină, cum ar fi faptul că fructele trebuie evitate atunci când încerci să rămâi însărcinată.

Cercetătorii au analizat şi impactul dietei asupra infertilităţii şi au descoperit că la femeile cu cel mai mic consum de fructe riscul de infertilitate a crescut de la 8% la 12%, iar la cele care au mâncat fast-food de patru sau mai multe ori pe săptămână, riscul de infertilitate a crescut de la 8% la 16%.

Experţii declară că fructele sunt foarte sănătoase şi nu trebuie tratate ca dulciurile sau ca băuturile carbogazoase care într-adevăr nu au ce căuta în alimentaţia unei femei ce încearcă să rămână gravidă.

Sursa