Vrei să devii mămică? Primul pas pe care trebuie să-l faci este să afli care-ți sunt zilele fertile. Întrebarea din mintea majorității femeilor este ”Cum aflu acest lucru?”.

mamaplus

Ciclul menstrual de 28 de zile. Acest lucru înseamnă că ai la dispoziție 6 zie în fiecare lună în care poți rămâne însărcinată. Aici sunt incluse zilele în care ovarele tale eliberează un ovul, fenomen ce se cheamă ovulație și 5 zile înainte de acest proces. Dacă ai relații sexuale în această perioadă, poți rămâne însărcinată. Dacă nu este fertilizat, oul moare în 12-24 de ore.

Partea bună este că spermatozoizii trăiesc în organism aproximativ 5 zile, ceea ce înseamnă că dacă ai făcut sex și înainte de perioada de ovulație și nu te-ai protejat, ai șanse să rămâi însărcinată.

Pentru a ține o evidență mai bună, trebuie să își notezi în fiecare lună ziua în care îți vine menstruația și câte zile ține. Ziua 1 este prima zi a menstruației. Pentru că există diferențe de la lună la lună, este bine să ții evidența o perioadă mai lungă de timp.

În momentul în care ai o medie, scade 18 din lungimea celui mai scurt ciclu menstrual. Aceasta este prima zi în care, în cel mai probabil mod, ești ferilă. Apoi, scade 11 din lungimea celui mai lung ciclu. Aceasta este ultima zi de fertilitate. Raporturile sexuale din acest interval vor duce la o sarcină.

Dacă nu te descurci cu aceste calcule, poți folosi o aplicație cu ajutorul căreia poți ține evidența ciclului menstrual și care te anunță, pe baza statisticilor, care sunt zilele fertile.

Citește continuarea pe totuldespremame.ro