Nu știi dacă e cazul sau nu să faci un test de sarcină? Iată 5 simptome pe care nu ar trebui să le ignori și care ar trebui să te trimită direct la farmacie pentru un test de sarcină.

mamaplus

1. Întârzie menstruația.
Dacă nu iți monitorizezi atent ciclul menstrual, poate fi dificil să îți dai seama când menstruația întârzie. În acest caz, e necesar un test, mai ales dacă a trecut mai bine de o lună de la ultima menstruație. Există totuși situații în care poți sângera, dar să fii totuși însărcinată, fenomen popular cunoscut ca menstruație peste sarcină. În realitate, nu e vorba de sânge menstrual, ci de sângerarea de implantare.


 2. Ai crampe similare cu cele menstruale.
Implantarea poate genera același disconfort cu cel resimțit la menstruație. La începutul sarcinii se poate întâmpla să simți aceste dureri și să crezi că e menstruația care își face simțită prezența, însă nu mai vine. În acest caz, este necesar să faci un test de sarcină.

3. Te dor sânii.
Pe măsură ce sarcina se instalează, producția de estrogen și progesteron crește, pentru a produce schimbările necesare în corpul viitoarei mame. Sânii încep să devină dureroși și pot chiar să crească în volum. Sfârcurile femeii însărcinate pot deveni dureroase și cu vene ușor vizibile.

4. Te simți diferit.
Pe lângă crampe și durerile de sâni, începutul unei sarcini mai poate cauza:
- grețuri
- grețuri cauzate de anumite mâncăruri, cu care până atunci nu aveai o problemă
- oboseală
- urinare frecventă

5. Metoda de contracepție a eșuat.
Indiferent că vorbim de pastile contraceptive, prezervative, sterilet sau orice altă metodă ai ales să folosești, acestea nu oferă o eficiență de 100%.

Sursa