Încă nu demult, în zona noastră a fost la modă naşterea la o vârstă fragedă, asumarea sarcinii iar educaţia se lăsa pe seama mamele, mamele trbuiau să învețe, să-şi creeze o carieră, iar prin metoda încercărilor și erorilor să-şi aranjeze viața lor personală. Femeia modernă se gândeşte la sarcină, atunci când ea se bucură de libertate, cînd a acumulat o experiență de viață, cînd îşi face o carieră. Spre 30-35 de ani, femeia este gata pentru sarcină şi naştere, atît din punct de vedere moral cît și financiar.

Carieră și sarcină. Caracteristicile primei sarcini după 30-35 de ani

Dar până cînd sunt doar planuri, pregătirea trebuie începută  mult mai devreme.

1. Dieta și eforturile fizice intense

Dorinţa de a pierde în greutate de multe ori ajunge la epuizare. Cu toate acestea, țesutul adipos din organism nu este fără rost, în calitate de estrogeni (hormonii, care sunt responsabili pentru funcționarea normală a sistemului de reproducere), se găsesc în el. Cum se poate afla " coeficientul de grăsime?" În acest scop, există o formulă: greutatea în kg se împarte la înălţimea în metri pătraţi. Coeficientul 20-24 este cifra ideală, în timp ce mai puțin de 19 este la cei care sunt foarte slabi sau cei care se aduc la epuizare în sălile de sport. În absenţa cantităţii normale de grăsime din organism, apar dereglări ale ciclului. Rezultatul: pentru concepție nu sunt hormoni necesari pentru maturizarea ovulului sănătos.

Cum se poate evita? Dacă totul a mers prea departe, atunci, în primul rând, să renunțaţi la diete şi exerciţii fizice epuizante. Și, desigur, un pic să adăugaţi în greutate. Cu toate acestea, în cazul în care ciclul lunar este perturbat, atunci aceste măsuri nu vor fi de ajuns. Aici aveţi nevoie de ajutorul unui medic, care vă va ajuta la restabilirea echilibrului hormonal.

2. Excesul de greutate

Problemele de concepţie apar nu numai din cauza obezităţii, dar, de asemenea, şi slăbiciunii. "Coeficientul de grăsime " mai mare de 25, înseamnă că organismul produce un număr mai mare de hormoni : estrogen (hormon sexual feminin ) şi androgen (hormon masculin) .

Ce e de făcut? Contrar - scăpaţi de kilogramele în plus. Deși, de multe ori excesul de greutate nu este cauza, ci consecința bolii în sistemul endocrin, care ar putea fi o defreglare a glandei tiroide, ovarelor sau glandei suprarenale. Consultarea unui ginecolog și endocrinolog va ajuta la rezolvarea acestei probleme.

3. Fumatul

Fumatul - o cauză binecunoscută a  problemei în concepere și gestație. Funcţia ovarelor şi sistemului vascular este perturbată din cauza inhibării puternice a toxinelor sale, care creşte riscul avortului spontan la începutul sarcinii. Din aceste motive, avorturile pot să apară în primele zile și săptămâni de sarcină, ascunzîndu-se sub masca dereglărilor ciclulului, la care femeia de multe ori nu atrage atenţia. Moartea copiilor după naştere, din cauza mamelor fumătoare este de 30% mai mare decat la femeile nefumătoare. De aceea fumatul trebui abandonat cu mult timp înainte de concepţie.

Carieră și sarcină. Caracteristicile primei sarcini după 30-35 de ani

4. Procesele inflamatorii ale organelor pelviene.

Infecțiile genitale netratate sau tratarea lor cu întârziere, hipotermia este cauza multor inflamaţii, din cauza cărora în trompele uterine începe procesul de formare a adeziunilor și cicatricilor care împiedică mișcarea ovulului. La formarea adeziunilor duc de asemenea intrvenţiile chirurgicale, endometrioza - o boală caracterizată prin creșterea exagerată a membranei interne în mucoasa uterului. Pe fonul acestor boli, concepția devine imposibilă sau este complicată sarcina de sarcina extrauterină.

În scopul prevenirii bolii, de multe ori trebuie să fie făcute teste la prezenţa infecţiilor cu transmitere sexuală, în special chlamydia.

5. Culmea unei căderi nervoase

Aparent nimic nu este în neregulă. Fiecare femeie are un loc de muncă care necesită responsabilitate, activităţi casnice, probleme pe fon personal ... Înaintea femeii ce se confruntă cu o suprasarcină nervoasă, şansele de a rămîne însărcinată sunt foarte mici. Oamenii de ştiinţă din Marea Britanie au arătat ca stresul, tensiunea nervoasă, acţionează asupra ovulaţiei şi poate face o femeie infertilă. Oamenii de ştiinţă au atribut acest fapt glandei hipotalamusului, producerea hormonului care reglementează sfera sexuală. În plus, fierul reacționează la tensiunea nervoasă, aruncă un anumit număr de hormoni de stres. Acestor două obiective hipotalamusului, uneori, îi este imposibil să le efectueze și atunci apare un eșec în funcţia sa şi suferă sfera sexuală.

Puteți reduce stresul, dacă faceţi exerciții de meditație şi respirație. Piscina aduce un rezultat mare: apa calmează sistemul nervos.

Carieră și sarcină. Caracteristicile primei sarcini după 30-35 de ani

6. Avortul

Avortul nu afectează concepția. Cu toate acestea, există riscul unor complicații și procese inflamatorii după avort. Riscul după avort este minim, în cazul în care această operațiune este efectuată de către un medic cu experiență și la un spital bun, iar mai apoi i se propune şi un tratament bun de reabilitare. Dacă după avort au trecut 1,5-2 ani, iar ginecologul nu a depistat anomalii, sarcina va veni cu siguranță.

7. Factorul Rh

La viitoarea mamă, cu risc Rh - negativ, apare riscul atunci când aceasta nu este prima ei sarcină. Embrionul va moșteni Rh pozitiv al tatălui, va intra în conflict cu Rh al mamei. Organismul mamei va percepe fătul ca pe ceva străin și va produce anticorpi în încercarea de a scăpa de el.

Dacă aceasta este prima sarcina, atunci nu vă faceți griji. În timp ce la a doua și ulterioarele sarcinii creşte riscul de avort spontan, aici fără ajutorul unui medic este indispensabil. Ginecologul numește periodic teste de sânge din venă, prin controlul cantitativ de anticorpi în corpul femeii.

Nașterea tîrzie are şi părţi pozitive. Spre 30-35 de ani, o femeie devine mai matură. Copilul ei, cel mai des este programat. Rămânînd gravidă, femeia se află sub observaţia unui ginecolog, efectuînd toate recomandările sale. În pregătirea pentru nașterea viitoare, femeia va studia literatura de specialitate, modul de viață sănătos, ea este mai calmă și face totul pentru a duce sarcina și a da naştere unui copil sănătos.