Majoritatea simptomelor că este timpul să dai o fugă la farmacie pentru un test de sarcină, iar apoi – la ginecolog (așa ca grețurile, mărirea sânilor, poftele de acru sau alte ciudățenii culinare) sunt cunoscute de toată lumea. Dar lista lor nu se oprește aici. Dacă observi toate aceste semne sau doar unele dintre ele, probabilitatea ca testul să arăte două liniuțe este destul de mare.

9 semne ale sarcinii pe care nu le cunoaște oricine

  1. Ai mini-menstruație. Sarcina nu garantează că menstruația următoare nu vine deloc. Uneori crezi că „zilele critice” au venit, ceea ce înseamnă că sarcina nu s-a instalat. De fapt, acestea sunt eliminări care pot apărea în perioada incipientă a gravidității. Diferența este că eliminările sunt puține și trec în două-trei zile.
  2. De ce apare această sângerare? După 5-10 zile, ovulul fecundat se implantează pe peretele uterului, iar în timpul acestui proces se poate elimina puțin sânge. Dar aceasta nu se întâmplă în cazul tuturor femeilor, la fel cum eliminările puțin abundente nu sunt întotdeauna cauzate de sarcină. De aceea urmărește aceste simptome.
  3. Linia verticală de sub ombilic capătă o culoare mai întunecată. Această dungă de piele, transversală abdomenului, se numește „linia albă” sau linea alba. Hormonii caracteristici pentru perioada incipientă a sarcinii pot provoca întunecarea pielii în această zonă.
  4. Și areolele mamare se pot întuneca în timpul primei luni de sarcină. La fel, se pot mări în diametru.
  5. Pielea de pe obraji se întunecă. Acest fenomen se numește „masca gravidității” și este cauzat de aceleași modificări hormonale. Deși aceasta se întâmplă de obicei mai târziu, la unele femei acest simptom se poate manifesta destul de devreme. După naștere, culoarea tenului revine de regulă la normal.
  6. Spasmele cervicale. Ați simțit spasme asemănătoare cu cele din timpul ciclului, dar menstruația nu a venit? Probabil, este timpul să cumperi un test de sarcină.
  7. Libidoul tău s-a diminuat semnificativ. În primul trimestru de sarcină acesta este un fenomen foarte frecvent. Cu toate astea, reducerea dorinței sexuale poate avea și alte cauze, de exemplu depresia.
  8. Ai început să vezi totul un pic încețoșat. Acest efect secundar este destul de rar, cu toate acestea unele femei au observat o înrăutățire a vederii după instalarea sarcinii.
  9. Simți o oboseală inexplicabilă. În timpul sarcinii, organismul femeii efectuează un lucru măreț: creează o viață nouă, de aceea nu este nimic neobișnuit în faptul că simți ba o poftă de lup, ba o sfârșeală neobișnuită: femeia însărcinată are nevoie de multe forțe.
  10. În prima perioadă, greutatea poate să rămână neschimbată. Chiar din contra: unele femei pierd din greutate din cauza toxicozei și a utilizării de către organism a depozitelor de grăsime pentru obținerea energiei necesare pentru dezvoltarea embrionului.

Sursa