Cum să rămâi gravidă mai repede și mai sănătos este un subiect care preocupă femeile tot mai mult. Vrei copil și îți dorești să îți împlinești dorința cât mai repede. Nu este cazul să transformi și această dorință într-o ambiție care să se umple de anxietate, e foarte important să fiți relaxați când concepeți un copil. Dar și mai important este să știi că există anumite informații vitale pentru a-ți crește șansele de a rămâne gravidă sănătos și să nu pierzi timpul cufundat în neștiință și lipsă de informare.

1. Începe să iei supliment alimentar de acid folic înainte să demarezi procesul de a rămâne gravidă.Dacă iei acid folic zilnic - conform cantității recomandate de medicul de familie sau ginecolog - îți crești șansele pentru o sarcină sănătoasă, știut fiind că acesta e vital pentru a fi în cantitate suficientă în organismul mamei atunci când ea rămâne gravidă, pentru ca fătul să nu sufere de afecțiunea numită spina bifidă.

2. Nu pierde timpul să rămâi gravidă fără rezultat când sunt deja proceduri medicale care te ajută să afli dacă ești pe drumul bun. Dacă trec 6 luni de activitate sexuală regulată și nu rămâi gravidă, testați sperma partenerului. Multe cupluri au pierdut ani doar pentru că nu au știut că sperma nu era suficient de sănătoasă. Fii sigură că știi exact când și dacă ai ovulație. Ciclurile neregulate ridică probleme cu ovulația pe care trebuie să o monitorizezi cu atenție.

3. Fă sex regulat de 2-3 ori pe săptămână PLUS zilnic în fiecare din zilele din fereastra fertilă de 5-6 zile și verifică în plus și semnele de fertilitate ale organismului ca să găsești cele mai bune zile pentru a face sex.

Sexul regulat este modul cel mai eficient să rămâi gravidă. Cuplurile de regulă încearcă să știe exact când e ovulația însă nu fac sex atunci când cred că nu există ovulație. E real că nu rămâi gravidă dacă nu există ovulație, însă femeile nu mereu ovulează doar când cred sau când le indică testele, mai există și ovulația spontană așa încât sexul regulat crește șansele de a ajunge la sarcină.

4. Fă sex înainte de ovulație (nu după). Uneori cuplurile sunt confuze când e mai bine să facă sex față de momentul ovulației. Există o mică fereastră în fiecare lună în care poți rămâne gravidă. După ce femeia ovulează, oul trăiește 24 de ore. Sperma însă trăiește 3-5 zile. De aceea, a face sex în zilele de dinaintea ovulației este important, menținând sperma în interiorul aparatului genital al femeii în așteptarea eliberării oului.

5. Vezi dacă ești bine medical înainte să încerci să rămâi gravidă. Asigură-te că te afli într-o stare bună de sănătate și că îți faci controlul complet la medicul de familie și ginecolog. Infecțiile netratate, boli cu transmitere sexuală sau alte afecțiuni de sănătate îți afectează șansele să rămâi gravidă. Este bine să vezi un medic și să iei vitamine prenatale înainte de a trece la conceperea copilului.

6. Fă sex din plăcere. Uneori sexul devine ceva făcut fără placere, ca o îndatorire, atunci când cuplurile încearcă să conceapă. Planifică seri romantice, încearcă ceva nou ca să condimentezi relația. Felul în care te simți din punct de vedere sexual îți poate influența șansele de a rămâne gravidă. Unii cercetători susțin că a avea orgasm în timpul sexului crește șansele de sarcină întrucât mișcările spasmice ajută împingerea spermei în uter, iar pentru bărbați orgasmul crește calitatea și cantitatea spermei.

7. Dacă vrei un copil, ajută sperma să își facă treaba. Poziția misionarului este o poziție bună atunci când vrei să rămâi gravidă. Evită pozițiile cu femeia deasupra. Gravitatea va împiedica sperma să ajungă în uter. Poți pune o pernă sub zona pelviană ca să menții sperma mai mult timp. Nu te ridica imediat după sex. Stai relaxată ca să permiți spermei să stea cât mai mult timp în vagin.

8. Fii perseverentă și răbdătoare în procesul de a rămâne gravidă. Multe cupluri reușesc să facă un copil după un an de încercări constante. Dacă după un an nu ai rămas gravidă, consultă un medic.

9. Străduiește-te să fii la greutatea ta optimă. Femeile care sunt prea grase sau prea slabe au șanse scăzute să rămână gravide. Afla care îți este greutatea optimă și încearcă să ajungi la ea.

10. Stai departe de alimentele nocive. Când încerci să concepi un copil, e bine să mănânci că atunci când deja ești gravidă.