Dacă îți dorești să naști natural, atunci clar vei avea nevoie de câteva metode care să te ajute să poți gestiona durerea din travaliu. Află aici ce sfaturi îți oferă o doulă, astfel încât să ai parte de un travaliu mai ușor, indiferent că este vorba despre unul nemedicamentos sau medicamentos.

mamaplus

Suportul

Cele mai multe femei, dar și specialiști susțin că prezența a cel puțin unei persoane de încredere în timpul travaliului și la naștere le ajută să gestioneze mai ușor durerea, dar și să aibă parte de o naștere mai ușoară, scrie babygaga.com. În cele mai multe dintre situații suportul este dat de partener, o prietenă, o rudă sau doula.

Hidroterapia

Apa calda poate face minuni în travaliu, poate reduce semnificativ durerile din timpul contracțiilor, îți aduce mai mult confort și îți ajută corpul să se relaxeze. Iar în multe cazuri, hidroterapia ajută la grăbirea procesului de dilatare a colului uterin și la un travaliu mai scurt. Cu toate acestea este important ca apa să nu fie prea fierbinte, fiindcă ar putea produce un efect invers, în loc de relaxare să streseze gravida care se află în travaliu.

Masajul

Atingerea și masajul în timpul travaliului sunt alte metode care s-au dovedit a fi eficiente atunci când este vorba despre gestionarea durerii din travaliu. Atingerile ușoare, masajul lejer pe anumite părți ale corpului pot elibera endorfine în organism, care ajută la relaxarea gravidei. Acest lucru nu înseamnă că „echipa” ta de travaliu ar trebui să includă și un expert în masaj. O doulă blândă sau partenerul tău te pot ajuta cu câteva atingeri ușoare sau presând încet, astfel încât să-ți aducă ceva mai mult confort în timpul travaliului. Recomandarea ar fi ca să se discute în săptămânile dinaintea nașterii despre care sunt atingerile care ajută și care sunt cele care ar trebui evitate.

Exercițiile de respirație

Acestea nu înseamnă să faci nu știu ce exerciții complicate, cât să încerci ca acestea să fie cât mai controlate (având grijă să nu te hiperventilezi!).

Diferite poziții

Pe măsură ce travaliul progresează, încearcă diverse poziții până observi că una te ajută în mod special să te simți confortabil.

Sursa