Femeia a adus pe lume șase fetițe și un băiețel. Bebelușii sunt așteptați acasă de alți trei frățiori. Prin urmare, fericiții părinți trebuie să facă față unei adevărate provocări de a crește 10 copii.

Cuplul nu avea de gând să-și mărească atât de mult familia, sau cel puțin nu se așteptau la un număr atăt de mare de bebeluși.

mamaplus

Din fericire, toți cei șapte nou-născuți sunt într-o stare de sănătate perfectă, ceea ce este un miracol în sine, în afară de faptul că au fost aduși pe lume pe cale naturală.

Se întâmplă foarte rar ca mamele însărcinate cu mai mulți bebeluși să aibă o naștere ușoară, lipsită de complicații.

Cele mai sigure și cel mai puțin complicate dintre nașterile multiple sunt cele în cazul gemenilor. De cele mai multe ori, la o astfel de sarcină, apare nașterea prematură. Perioada gestațională începe să devină din ce în ce mai scurtă pe măsură ce numărul bebelușilor din pântece crește. Orice naștere înainte de a 37 a săptămână este considerată prematură. Sarcinile individuale se termină la 39 de săptămâni, în timp ce cu gemeni scade la 36 de săptămâni, pentru tripleti se scurtează la 32 de săptămâni, cvadrupletele la 30 de săptămâni, cvintupletele la 29 de săptămâni și așa mai departe.

De obicei, dacă o femeie este însărcinată cu mai mult de doi bebeluși, medicii recomandă cezariană, dar în cazuri rare, unele mame sunt capabile să nască pe cale naturală mai mult de doi copii. Acest lucru depinde în mare măsură de modul în care sunt poziționați bebelușii în momentul nașterii.

Pentru a reduce riscul pentru mamă și pentru prunci, medicii pot recomanda o procedură numită reducere selectivă sau reducere multifetală. Aceasta presupune eliminarea medicală a numărului de bebeluși și reducerea acestuia la un gemeni sau chiar la un singur făt.

Menționăm că miracolul s-a produs într-un spital din provincia Diyali, din estul Irakului.