mamaplus

Mesajul emoționant al unei mămici: „Am născut în timpul pandemiei de COVID-19 și am supraviețuit!”

0
//
08.04.2020

În plină pandemie de coronavirus, bucuria aducerii pe lume a unui copil poate fi umbrită de tot felul de griji. Viitoarele mămici nu au dreptul la vizite și trebuie să treacă singure prin durerile travaliului și cele ale nașterii.

Partenerii nu le pot fi alături în cele mai grele momente. Nu le pot ține de mână sau să le încurajeze cu vreo vorbă bună. Tații își văd copiii la ore sau chiar zile după naștere și de cele mai multe ori fac cunoștință cu noul membru al familiei pintr-o fotografie sau un video. E greu, dar suntem conștienți de faptul că siguranța noastră, a tuturor este mai importantă decât orice.

Iată mesajul pe care o proaspătă mămică l-a transmis tuturor femeilor care urmează să-și aducă bebelușii pe lume în această perioadă tensionată:

„Am născut în timpul pandemiei de COVID-19 și am supraviețuit. M-am pregătit pentru ce e mai rău: să nasc singură, să nu primesc toată îngrijirea de care aș fi avut nevoie, să-mi fie luat bebelușul de lângă mine pentru a fi testat sau plasat în carantină, să fiu infectată…

Am născut fără ca mama să-mi fie alaturi, așa cum s-a întâmplat în cazul celorlaltor nașteri, însă în afara acestui lucru nu au fost mari diferențe.

Am fost tratată extraordinar. Cadrele medicale au avut foarte mare grijă pentru a nu ne expune pericolului. Tatăl a putut să stea cu noi, iar bebelușul nu a fost luat de lângă mine.

Așa că, pentru toate mamele însărcinate în aceast
ă perioadă stresantă, încercați să nu vă îngrijorați pentru lucrurile pe care nu le puteți controla.”, scrie proaspăta mămică.

mamaplus

O altă mămică și-a împărtășit și ea experiența. Și-a adus pe lume primul copil în timpul epidemiei. În cazul ei, soțului nu i-a fost permis accesul în spital.

„Și eu am născut primul meu copil în timpul pandemiei COVID-19. Soțul meu nu a putut să fie alături de mine. Nu i-au permis acest lucru la spital, așa că am trecut singură prin travaliu și naștere.

Soțul meu și-a cunoscut fiul la 36 de ore după ce a fost născut, într-un spațiu din spital, înconjurat de oamenii de la pază. A fost cea mai mare teamă a mea să-mi aduc copilul pe lume în această situație, dar acum am acasă un bebeluș dulce și sănătos.

Nu mi-am imaginat vreodată că va trebui să trec prin așa ceva, dar am făcut-o pentru că nu am avut încotro. Pentru toate femeile care sunt însărcinate și speriate în aceste momente, indiferent de cum va fi situația, veți trece și peste asta, chiar dacă acum aveți impresia că nu puteți. Mamele sunt extrem de puternice!”, a mărturisit mămica.