mamaplus

Mai în glumă, mai în serios: 13 lucruri pe care numai mamele care au născut natural le știu

-
//
24.10.2019

Fiecare tip de naștere are particularitățile sale unice, dar există anumite lucruri pe care numai mamele pe care au născut natural le știu. Mai multe aflați chiar aici. Presărate cu un strop de umor și autoironie, desigur.

Miracolul nașterii reprezintă o experiență minunată, cu excepția parții în care naști efectiv, mai ales dacă este vorba de o naștere naturală. Mai în glumă, mai în serios, iată ce lucruri au aflat pe pielea lor doar mamele care au născut natural:

1. Ruperea apei poate să fie chiar că în filme. Știi acea cascadă care se revarsă dintre picioarele gravidei în mod dramatic cu un sunet de plescăitură și care udă toată casa? Se poate să ți se întâmple chiar ție. Dar trebuie să îți păstrezi calmul și să aștepți. Deja ai fost instruită în prealabil…

2. Modestia, în cazul în care te caracteriza înainte de naștere, vă dispărea subit odată cu debutul travaliului.

3. Vei simți în același timp ca și cum ai fi larg deschisă și totuși înfundată că o ”toaletă ecologică” în timpul unei petreceri în aer liber.

4. Vei ajunge să elimini materii fecale. În acele momente în care efectiv simți câtă dreptate a avut cine a comparat nașterea cu fracturarea simultană a 20 de oase, creierul tău își modifică percepția. Se activează partea de animal cu instinctele primare aferente, ceea ce este bine, pentru că nu mai analizezi ce se întâmplă cu vaginul tău, mai exact cum vei reuși să expulzezi printr-o gaură mica o altă ființă umană. Nu-ți va mai păsa deloc că ajungi să elimini și alte chestii odată cu sângele și alte secreții. Cui nu-i convine, nu este obligat să nu se uite.

mamaplus

5. Îți juri că începând din momentul în care se încheie nașterea nu se va mai atinge nimeni vreodată de părțile tale intime.

6. Placenta, nu trebuie să uitam de ea. În timpul sarcinii știi că e un organ atașat de bebeluș, care contribuie la hrănirea sa, așa că în teorie nu te afectează cu nimic. Ce nu ai luat în considerare este că atunci când naști va trebui să o elimini după copil și pe aceasta. Și trebuie să iasă complet, iar de asta se va asigura medicul care te va asista la naștere. Pentru a evita ca bucăți din ea să rămână prin tine și să se infecteze, te va apăsa cu putere pe stomac. Tocmai când credeai că ai scapăt, te trezești din nou într-o muncă asiduă. Și de ce să nu punem punctul pe ”i”? Placenta poate fi chiar de mărimea copilului. Ura!

7. În continuarea punctului anterior, medicul te va anunța că vei ajunge să elimini cheaguri de sânge. Dar nicidecum că vor fi de mărimea unui ou de găină. Și vei ajunge să te întrebi dacă nu mai ai de născut vreun geamăn care a trecut nedetectat de investigațiile medicale…

mamaplus

8. Te vei bucura nespus în perioada postpartum de momentele de apropiere cu o sticlă de apă caldă aflată pe zona perineală când mergi la toaletă.

9. Nu credeai că poate fi ceva mai înspăimântător decât gândul că îți vine să strănuți.

10. Și geamătul pe care ajungi să îl produci de fiecare dată când încerci să te așezi având perineul cusut.

11. În continuarea punctului anterior, ciudățenia pe care o resimți când ești nevoită să îi explici unei alte persoane de ce gemi.

12. Vei privi destul de des când la capul enorm al bebelușului, când la părțile tale intime și te vei minuna cum a reușit să își facă loc în afara corpului tău.

13. Vei fi destul de surprinsă când părțile intime își vor relua activitatea și vor funcționa chiar destul de bine.

Toate aceste gânduri se uită la un moment dat, pentru că dragostea pentru copil este cea mai importantă parte a acestui proces.