Nimeni nu a spus că a avea un copil este ceva ușor, dar nu este atât de greu cum ar părea la început, când ajungi acasă cu nou-născutul. Trebuie să îți acorzi un pic de timp pentru a te adapta la noua realitate și pentru a găsi echilibrul ideal pentru noua familie. Evident, fiecare cuplu este o lume și fiecare copil un univers, dar este recomandat să rămâi calmă și să ții cont de o serie de lucruri, astfel încât primele zile cu bebelușul să fie confortabile și practice.

mamaplus

Câteva recomandări pe care trebuie să le reții:

1. Stabilește prioritățile. Într-o casă cu copii, există întotdeauna ceva de făcut. Trebuie să fii conștientă de faptul că, timp de câteva săptămâni, viața poate fi un haos complet, deoarece copilul nu are un program stabilit.

2. Deleagă sarcinile casnice și acordă o marjă de încredere partenerului, chiar dacă face treburile mai încet sau prost. Dacă femeia îl critică sau insistă să facă ea totul, îndepărtează dorința de a colabora.

3. Mănâncă bine și bea multe lichide în timpul alăptării. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale și pește, ajută la strângerea puterii și recuperare rapidă.

4. Odihnește-te suficient și încearcă să dormi odată cu copilul.

5. Încearcă să rămâi liniștită și să nu te enervezi, deoarece copilul simte și devine mai agitat. Este mai bine să delegi sarcina unei alte persoane înainte de a-ți pierde controlul.

6. Limitează vizitele până când ești complet recuperată. Intenția musafirilor este bună, dar poate fi foarte obositor.

7. Rezervă-ți timp și pentru tine. Relaxează-te și odihnește-te. Mama tinde să facă multe lucruri, dar uită că este esențial să se simtă bine pentru a face lucrurile eficient.

8. Înscrie-te într-un grup de proaspete mămici unde poți merge cu copilul. Centrele de maternitate ajută mama să se adapteze la nevoile nou-născutului, împărtășind în același timp experiențele cu alte femei aflate în aceeași situație. Trebuie să crezi că etapa cea mai dificilă durează un timp scurt și că bucuria compensează oboseala.

9. Vorbește despre sentimentele tale. Dacă sunt înabușite, în cele din urmă acestea explodează și pot afecta relația de cuplu. Comunicarea este esențială.

10. Invitați-vă prietenii acasă pentru a petrece momente plăcute, dar amintiți-vă că a fi părinți nu înseamnă să stați toată ziua închiși în casă. Aerul curat îți limpezește mintea.

Sursa