Odată ce apare un nou membru în familie, toate sărbătorile tale trec pe planul doi. Ziua nunții voastre, ziua ta de naștere ori ziua soțului nu mai sunt la fel, pentru că atenția îi revine, în primul rând, puiului de om care v-a acaparat spațiul și inima.

mamaplus

Știai că anume petrecerile frumoase din copilărie îi rămân pentru totdeauna în memorie și sunt amintiri de suflet la care se va întoarce cu drag, în momentele grele din viață?

Tocmai pentru că în primii ani de viață i se formează caracterul și obiceiurile, vrei să-i oferi copilului tău tot ce-i mai bun: atât pe plan sentimental, cât și în tot ce ține de sănătatea, dar și alimentația lui. Alege un local care să-i rămână în memorie prin culori, senzații gustative și grija față de persoana lui.


Așadar, la ce anume să atragi atenția, atunci când alegi localul pentru ziua de naștere a copilului tău, ca amintirea să-i rămână mereu vie?
Pentru că fiecare zi este una specială alături de copilul tău, când se apropie aniversarea lui, s-ar putea să rămâi în pană de idei. Ce poți face mai special ca să-l vezi entuziasmat și fericit? Dar mai ales: unde să-l duci de ziua lui ca să-l surprinzi? Ai de ales dintre zeci de localuri din Chișinău și împrejurimi care oferă spațiu pentru zilele de naștere ale copiilor, așa că analizează bine câteva aspecte importante înainte de a lua o decizie:

1. Dorințele copilului. Ei sunt, de fapt, cei mai „exigenți” și cei mai aprigi „critici”.
Desigur, copilul nu va critica, el doar va arăta dacă se simte plictisit sau dacă se distrează bine, împărtășind asta în emoții și sentimente pure. Știind cât de pretențioși sunt și cât de repede se plictisesc micii sărbătoriți, este destul de greu să găsești un local pe măsură. Îți sugerăm să te gândești: care sunt preferințele lui? Aleargă întruna, îi place să cânte sau să se dea în leagăn? Este pasionat de animale și păsări? Îl interesează natura, cărțile pentru copii sau poate jocurile?

mamaplus

2. Dacă localul dispune de un spațiu de joacă.
Terenul de joacă ideal e: cât mai mare, deschis și accesibil. Este de la sine înțeles că cel mic va sta puțin la masă și mai mult la joacă. Își va dori să țopăie, să alerge cu zmeii de hârtie, să facă bule de săpun, să fie liber să facă ce vrea. Lasă-i imaginația să zboare! Permite-i celui mic să-și testeze creativitatea, de ziua lui. Doar nu putem vorbi despre o zi de naștere tipică la care toți stau la masă și ciocnesc pahar după pahar. Pregătește-te să te joci alături de copilul tău, să-i cânți, să-l distrezi! Pentru asta, alege o sală pentru zile de nașteri în care să nu stai înghesuit.

3. Dacă există un meniu special pentru copilul tău și invitații lui.
Porțiile pentru copii sunt mai mici, la fel cum și mâncărurile mai colorate, mai variate și mai bogate în vitamine, întrucât copilul are nevoie de energie. De asemenea, bucatele sunt gândite astfel încât să nu păteze hainele micuților, să arate atractiv și să asigure aportul corect de carbohidrați, proteine și lipide.

Ce localuri din Chișinău s-ar potrivi cu cerințele de mai sus?
Ți-am pregătit o listă scurtă de localuri care au cele mai bune oferte, când vine vorba despre grija față de cei mici și amenajarea spațiului pentru copii.

1. La Bădiș.
Este localul cu un teritoriu imens, care satisface capriciile micilor sărbătoriți. Acolo, cu siguranță, cel mic va avea un spațiu de joacă și tot ce-i trebuie pentru a se simți bine.

mamaplus

Teritoriul localului este enorm, așa că picii se pot plimba în voie pe biciclete, trotinete sau triciclete. Când se plictisesc de ele, le pot lăsa fără grijă și pot să-și aleagă un alt tip de distracție: să se joace cu animatorii, de exemplu. Leagănele întregesc peisajul unei petreceri potrivite pentru copii. Dar nici asta nu e tot.

Îți imaginezi că de ziua lui de naștere poate să meargă la zoo fără să iasă din ograda localului în care sărbătoriți? Chiar în curtea restaurantul La Bădiș, picii au posibilitatea să urmărească păsări grațioase și animăluțe interesante. Restaurantul este situat aproape de capitală, pe traseul Chișinău – Ungheni, km 32.

2. Dacă mizezi pe varianta clasică a unei zile de nașteri, comandă o petrecere în rețeaua de pizzerii "Don Cezar pizza & grill".
Au teren de joacă bine amenajat în interior și un meniu cu de toate, care îi va fi pe plac micului sărbătorit și invitaților la petrecere. Poți găsi localuri din rețeaua respectivă în sectoarele Botanica, Buiucani, Râșcani.

mamaplus

3. Un alt restaurant perfect pentru sărbători în familie, alături de copii, este Salat. Acolo ai unde-l lăsa pe micul sărbătorit să se joace în voie. Localul are un teren pentru cei mai mici vizitatori, cu balansoare și cubulețe, dar și un labirint cu tobogane pentru copiii mai mari. Meniul este variat, iar atmosfera localului este caldă și primitoare.

mamaplus

Oriunde ai alege să sărbătorești ziua copilului, gândește-te cum faci ca micuțul tău să simtă dragostea profundă pe care i-o porți și să fie în centrul atenției de ziua lui!

Articol realizat împreună cu animatoarea Natalia Caraman.