Chiar dacă găsești acum tot felul de produse de curățenie, poți folosi și ce ai prin cămară. Sunt produse naturale, care nu elimină substanțe toxice în casă și protejeaza mediul înconjurător. Iată cum cureți baia și bucătăria, dar și oglinzile, cu produse simple și eficiente.

În bucătărie:

Frigiderul se spală o dată la 5-10 zile cu apă caldă cu adaos de bicarbonat de sodiu, care dezinfectează și absoarbe mirosurile neplăcute.

Șervețelele din plastic de pe masă se spală cu apă caldă cu săpun și apoi se clătesc cu apă rece, după care se șterg cu o cârpă moale. Plasticul nu va plesni dacă se va unge din când în când cu un amestec din părți egale de ulei și oțet.

Aragazul se șterge cu un burete umed, îmbibat cu bicarbonat de sodiu. Rugina de pe arzătoarele aragazului se înlătură cu glaspapir. Arzătoarele de gaz se țin 15-20 de minute într-o soluție cu sare, apoi se vor curăța, se vor clăti și se vor șterge cu o cârpă din bumbac.

Chiuveta se curăță de rugină cu oțet fierbinte, în care se dizolvă un pic de sare de bucătărie. Pentru a evita înfundarea chiuvetei, se recomandă ca pe gura de evacuare să se pună o sita deasă.

Robinetele nichelate se șterg cu oțet cu sare. Robinetele vor străluci dacă le frecăm cu coaja de lămâie, iar apoi le vom spăla cu apă cu sapun și le vom șterge cu o cârpă uscată.

Blatul din bucătărie se curăță cu un burete ud pe care se presară praf de copt. Aici pregătești mâncarea, deci e preferabil să nu folosești chimicale.

Gresia se curăță cu apa în care ai diluat o lingură de amoniac. O freci cu un burete, apoi o clătești cu apă călduță din abundență.

În baie:

Cada imaculata. Nu e nevoie de detergenți puternici ca să obții o cadă albă. Cada o poți curăța perfect cu un amestec în părți egale din apă caldă și bicarbonat de sodiu.

Chiuveta înfundată. Toarnă apă fierbinte, în care ai dizolvat două linguri de bicarbonat de sodiu și 1/2 litru de oțet.

Calcarul de pe robinete. Calcarul din jurul robinetului de la baie sau de la bucătărie poate fi înlăturat cu o perie de dinți veche înmuiată în amoniac. Sau poți freca zona cu o jumătate de lămâie. În ambele situații trebuie apoi să clătești cu multă apă.