Autoizolarea este una din recomandările primordiale în perioada de carantină, iar hashtag-ul #StămAcasă este promovat în primul rând pentru ca societatea să conștientizeze pericolul și riscul la care se supun atunci când intră în contact cu un număr mare de persoane străine. Iată de ce, mai multe mămici s-au alăturat acestui îndemn și își relatează propria experiență și activitățile pe care le fac în condiții casnice sau departe de oraș.

Lilu Ojovan

mamaplus

Prezentatoarea TV a lăsat viața urbană în urmă și a plecat la țară, unde își petrece timpul alături de familia sa.

”#stămacasă în sat. Aici unde proviziile nu sunt în supermarketuri, dar sunt în beci, in poiată, în sărăieș și in “cuhnișoară” (…) Mulțumesc Mama și Tata pentru grijă și dăruire. Fetele și noi suntem îndestulați. Știu că mulți dintre voi nu mai au pe nimeni prin sate și îmi dau seama ce gol e asta. Și iată, epidemia asta mi-a arătat încă o dată ce norocoasă sunt și cât de recunoscătoare ar trebui să fiu. Sănătate multă.”, este mesajul Liliei Ojovan.

Cornelia Ștefăneț

mamaplus

În această perioadă deloc ușoară, interpreta Cornelia Ștefăneț s-a autoizolat alături de familia sa și își petrece timpul în mod util organizând jocuri interactive și distractive pentru fiica sa și citind cărțile preferate.

”O să vă îndemn să puneți mâna pe carte și să citiți măcar vreo 10-15 minute. Asta n-o să vă încurce, asta din contra o să vă îmbunătățească cunoștințele, limbajul, bagajul de cuvinte, de neologisme. O carte vă va deschide mintea și sufletul spre orizonturi noi. Credeți-mă, omul care citește, se simte dintr-o simplă conversație. De asta, cât timp suntem în carantină, stați acasă, lângă cei dragi și atunci când aveți 10-15 minute, alegeți o carte care vă place și citiți.”, spune Cornelia Ștefăneț.

Maggy Platon

mamaplus

Și pentru Maggy Platon ieșirile în parc au luat sfârșit încă de la finalul săptămânii trecute, pentru că siguranța celor dragi este pe primul loc pentru tânăra mămică.

”Pe 13 martie a fost ultima zi de ieșiri în parc, nu mai vrem să riscăm să ne infectăm, vom sta cuminți în casă și ne vom relaxa, Mark va dormi la balcon sau la bunei în ogradă sau ne vom plimbla acolo unde nu sunt oameni, în padure sau locuri unde oamenii nu prea ajung.”, a scris Maggy într-o postare pe Instagram.

Aura

Alături de Lori, Bety și mama ei, interpreta Aura și-a petrecut weekendul în sânul naturii, departe de oraș. Ea spune că împreună au adunat flori și au savurat din plin venirea primăverii. O activitate foarte frumoasă și o idee demnă de a fi urmată.

Tatiana Heghea

mamaplus

Pentru că are grijă mereu de silueta sa, faptul că sălile de sport sunt închise în această perioadă nu este un impediment pentru Tatiana Heghea. Alături de soțul ei, interpreta face exerciții fizice și demonstrează că este posibil să îți urmezi activitățile preferate chiar și în condiții casnice. 

Gloria Gorceag

mamaplus

Interpreta a filmat un scurt video în care și-a exprimat speranța ca oamenii să manifeste cât mai multă înțelegere și să urmeze îndemnul #StămAcasă.

”Ceea ce se întâmplă acum nu este deloc amuzant. Nu-i niciun motiv de glumă. Sunt sigură că mai sunt oameni care nu cred că există un COVID-19, că nu există un virus foarte contagios. Dar, sunt mai mult de două continente care cred în asta și care luptă cu asta și nu suntem noi mai deștepți ca toată planeta și ar trebui să ne gândim la sănătatea noastră și a celor dragi nouă și să stăm în casă, să așteptăm ca acest impas să treacă, ca să ieșim din nou la plimbare în parcuri, să ne bucurăm de soare, de lucruri simple. Poate fi și asta o lecție de viață”, a menționat Gloria în adresarea sa video către urmăritorii online.