Toate cuplurile longevive care locuiesc în aceeași casă trec prin crize de intimitate sau pur și simplu plictiseală, există însă modalități de a reînvia o relație. Nu e nici greu, nici imposibil.

Din păcate, problemele casnice, trecerea timpului, viața zilnică sunt niște lucruri destul de inhibatoare pentru viața sexuală a cuplurilor de vârstă mijlocie. Peste tot în lume, cuplurile conviețuitoare cu peste 25 de ani de trai împreună, au o viață sexuală săracă în plăcere, uneori chiar inexistentă.

Atunci când începuturile pline de nerăbdare și plăcere ale unei relații sunt o amintire îndepărtată, oamenii se gândesc destul de simplist: „Sexul a devenit cu adevărat plictisitor, nu voi mai avea parte niciodată de plăcerea de la început”. Dar există opțiuni foarte simple pentru menținerea apropierii fizice necesare pentru armonia dintre parteneri.

Cea mai mare piedică în menținerea unei vieți sexuale active și satisfăcătoare este rutina sau lipsa de comunicare. Partenerii au obiceiul prost de a se baza pe presupuneri, au senzația că trebuie să elimine atingerile care odinioară le satisfăceau jumătatea doar pentru că li se pare că aceasta nu reacționează destul de entuziast. De cele mai multe ori greșesc cu presupunerile lor.

Prin urmare, primul pas este să stați cât mai mult de vorbă despre ce și cum vă place. Pare complicat căci discuțiile de acest gen sunt cu adevărat foarte personale și fiind oameni ne simțim foarte vulnerabili, însă tocmai pentru că suntem oameni, răspunsul unor probleme casnice este de cele mai multe ori comunicarea calmă, cu atenție la nevoile celuilalt, cu sinceritate.

Intimitatea este, de asemenea, foarte importantă, iar ea se menține mai ales cu lucruri mărunte, la îndemâna tuturor. De exemplu, cu un text care să-i spună: „Mă gândesc la tine” sau „Aștept cu nerăbdare să te văd diseară”, cu o atingere a mâinii și o întrebare despre cum a fost ziua respectivă la muncă, cu mici servicii casnice făcute reciproc. Dacă simți că cineva este amabil și simte ceva față de tine, este mult mai ușor să ai conversațiile ceva mai incomode despre sex sau… în fine, lipsa acestuia din viața voastră. Lăsați deoparte tabu-urile și ideile preconcepute despre vârstă auzite de la străini.