Cât de corect este să-ți săruți copilul pe gură? Atunci când ești părinte cel mai important lucru este să-ți menții copilul sănătos. Asta presupune să faci tot ce este necesar pentru a-l feri de bolile și afecțiunile care există. Când copilul tău este răcit, cel mai bine ar fi să nu-l trimiți la grădiniță.

mamaplus

Dacă ești bolnavă, evită interacțiunea directă cu el, mai ales dulcegăriile și sărutările, pentru a nu-i transmite răceala sau gripa. Astfel, eviți răspândirea germenilor și greutățile pe care le poți avea dacă el se îmbolnăvește.

Evită să-l săruți direct pe gură pentru a reduce șansele transmiterii unui herpes, dacă știi că ai așa ceva. Există cazuri în care cei mici au ajuns internația la spital pentru a au luat herpes de la părinți. Le-au apărut bubițe la buze, bărbie, obraji. Deși spui că nu ți se poate întâmpla tocmai ție, este mai bine să previi.

Au fost cazuri înregistrate cu copii decedați, bebeluși, care au contactat răceli de la unul dintre părinți. Cel puțin, acest obicei ar trebui să fie cât mai rar în primul an de viață sau până se formează sistemul imunitar al copilului.

În primele șase săptămâni de viață, copilul este extrem de fragil în ceea ce privește starea de sănătate, astfel că trebuie să fii cât mai atentă. Dacă pentru ceilalți o răceală sau o gripă pare banal, pentru bebeluș pot fi fatale.

Să-ți săruți copilul pe gură. Da sau nu acestui obicei?

De aceea nu ar trebui judecați prea aspru părinții care sunt protectori cu copiii lor. Este inutil să mai amintim că trebuie acordată o mare atenție și atunci când ai contact cu cel mic.

Mâinile, pielea, hainele etc. trebuie să fie curate pentru a evita apariția unor probleme probabile. La fel de important este ca părintele să nu-i dea celui mic mâncarea mestecată de el.

Acestea sunt câteva mici exemple care ar putea preveni îmbolnăvirea copilului. Important este să evitați sărutările prea dese ale bebelușului, direct pe gură, și nici să lăsați alte persoane să o facă.

Mai sănătos este sărutul pe cap, mânuțe, obrăjori, atunci când nu mai poți de dragul copilului. Mulți părinți consideră acest gest unul firesc, prin care își exprimă afecțiunea.

Să-ți săruți copilul pe gură. Un gest intim sau doar dragoste părintească

Totuși, sărutul este ceva intim care se petrece într-o relație adultă. Partenerii se sărută, în rest doar ne pupăm pe obraz. Acest gest, aparent inofensiv, poate avea un impact asupra personalității și sexualității micuțului. El nu va mai putea deosebi clar însemnătatea sărutului. Părinții se sărută între ei, apoi fiecare dintre ei sărută copilul.

Mulți copii ajung să se rușineze și refuză acest gest la vârste mai mari, în public, când mama nu mai înțelege că nu mai este bebelușul de altădată. Discuțiile pe această temă cu un specialist vă pot ajuta să înțelegeți mai bine care este însemnătatea sărutului copilului pe gură. Dacă te-ai obișnuit într-un fel anume sau ai văzut aceste lucruri în jurul tău nu înseamnă neapărat că ele sunt și normale și fac bine.

Sursa