O asistentă medicală a povestit cu sinceritate despre un accident rutier la care a devenit martor, fiind parte a echipei de intervenție SMURD. Scenariul este terifiant și greu de trecut cu vederea.

mamaplus

Odată ajunsă la locul acidentului, într-una dintre mașinile implicate erau două scaune pentru copii. Dar micuții nu erau așezați în ele. Întreb pompierii unde sunt copiii. Îmi răspund repede cei care au sunat că o fetiță a ieșit singură din mașină. Pompierii îmi spun că a preluat-o deja un echipaj medical. Bun, zic, asta e un copil, dar al doilea? De ce nu e în scaun?

Întreb părinții care erau conștienți, în față, încă în centurile de siguranță, dacă sigur aveau doi copii pe bancheta din spate. Cu privirile înmărmurite, în stare de șoc, îmi zic că da, o fetiță de cinci ani cu autism și una de trei ani jumătate.

Nu înțelegeam cum ar fi putut să dispară copiii din scaunele lor, din centuri. Până să apuc să verbalizez nedumerirea, tatăl îmi spune că dormeau în scaunele lor fără centuri puse și fixate. Găsim fata de trei ani inconștientă, în stop cardio-respirator, făcută ghem cumva sub scaunul șoferului. Îi punem guler, o așezăm pe targa metalică și începem manevrele de resuscitare în câmp, la lumina lanternei.

Cu speranță pornim spre spital, rugându-ne să nu intre în stop din nou… Pe drum o țin de mână și o mângâi pe creștet. Mă gândesc că poate mă simte și nu mai e speriată. Mă gândesc că poate chiar o să se trezească din comă… O privesc și văd pe fața ei pace… Rezistă până la spital, o predăm plini de speranță unui medic.

Pe drum sunăm la spitalul de copii pentru a ne interesa de starea fetelor. Ni se spune că cea mare are ruptură de splină și este în sala de operații, iar cea mică a făcut stop în timp ce era la computer tomograf. Pe imaginile ce au reușit să le obțină până să i se oprească inima se vedea coloana cervicală ruptă, cu măduva secționată. Din nefericire, de data asta inima ei s-a oprit pentru totdeauna…

Sursa