Mașina de spălat este cu siguranță unul dintre cele mai apreciate electrocasnice. Astăzi doar gândindu-ne la ideea că ar putea disparea ne face sa intrăm în panică.

Folosirea sa frecventă duce, evident, la riscul de a se deteriora prea repede. Pentru a preveni formarea calcarului, a mucegaiului și a mirosurilor și a menține, astfel, o funcționare optimă, trebuie efectuată o întreținere și curățare corespunzătoare a acestei unități.

Unul dintre cele mai eficiente moduri de a-i crește speranța de viață este să folosești oțet alb.

Iar acesta din urmă, pe lângă utilizarea sa pentru conservarea alimentelor, este și un produs util atunci când spălați rufe.

El îndeplinește diverse sarcini, toate utile. Nu vă veți imagina niciodată beneficiile pe care acest produs natural le va aduce mașinii de spălat! Este foarte ușor de utilizat, trebuie doar să urmați sfaturile de mai jos.

Iată 4 beneficii extraordinare ale oțetului asupra unei mașini de spălat:

Dezinfectați mașina de spălat

Se toarnă jumătate de pahar de oțet în spațiul de dozare sau direct în cuvă și se efectuează un ciclu de spălare gol (fără rufe) la o temperatură de 90°C. Vă recomandăm să faceți acest lucru cel puțin la fiecare 4 săptămâni. Cine vrea să crească puterea oțetului alb poate adăuga 1 linguriță de bicarbonat de sodiu. Pentru a evita problema mucegaiului, este necesar, la sfârșitul spălării, să lăsați geamul deschis puțin: astfel umiditatea va fi eliminată.

Dați strălucire hainelor

Dacă hainele tale (albe sau colorate) arată galbene și opace, vei putea să le oferi luciul pierdut într-un mod natural. În mașina de spălat trebuie folosit 350 ml de oțet alb. Introduceți-l alături de detergentul necesar și începeți programul ales de spălare.

Culori mai intense

Când programul este finalizat, veți observa că hainele colorate sau negre vor fi ca noi, în timp ce articolele albe vor fi imaculate. Nu este totul: oțetul este capabil să elimine mirosul neplăcut al hainelor.

Înălbitor pentru haine

În loc de înălbitorul chimic care se găsește cu ușurință în supermarketuri, se poate folosi oțet alb. Acest lucru va economisi bani și va ajuta la reducerea poluării. Oțetul poate îndepărta orice murdărie sau detergent rămas in țesături. Pentru a face acest lucru, puneți în locul pentru înălbitor 2/3 oțet (aproximativ 700 ml) și 1/3 apă (aproximativ 300 ml) și apoi turnați doza obișnuită de detergent în cuva dozatoare. Rezultatul va fi cu adevărat surprinzător!