Acesta e un lucru uimitor - se zice, că nunta în luna mai, nu e bine să o jucaţi, nici să vă logodiţi, nici să începeţi o afacere pe termen lung. Se crede că toată viața vei avea de suferit. Aproape diabolică este numită această lună.

În luna mai dacă te căsătoreşti – un secol vei suferi?

Între timp, stăpîna lunii mai, după calendarul slavon este Lelea, cea care a mai fost considerată şi ocrotitoarea femeilor, a dragostei, a frumusețeii și fericirii. Iar în latină, mai a fost numită, după fiica lui Zeus - Zeiţa Munţilor Maya. De asemenea, proteja femeile, era considerată zeița seductiei, fertilităţii și reînnoirii. Unde este logica? În mai natura variază, hormoni oscilează, totul favorizează dragostea. Energia este peste limită. Iar aici este un " semn popular, o superstiţie." Deci, vă propun să discutăm astăzi - dacă are sens să credem şi să acceptăm acest lucru, sau ar trebui să uităm ca pe un fals și ca pe ceva demult depășit.

De ce nu e bine să jucaţi nunta în mai

O astfel de superstiţie, ar putea apărea cu ușurință din cauza faptului că din timpuri oamenii aveau mult de lucru pe terenurile agricole, livezi și de aici şi expresia dacă vei dansa la nuntă, timpul îl vei pierde şi apoi te vei chinui în foame și vei suferi. Apoi soțul, care la început era iubit, peste un timp din cauza foamei se va schimba, îl vei învinui tu pentru tot, că nu se ocupă cu treburile casnice, că a băut, că a mers la o nuntă, chiar și la a vostră.

Nunţile în Rusia se sărbătoreau mai mult de o zi - cel puțin trei, și, în general, toate ceremoniile și tradițiile erau preconizate pentru o săptămână. Mai ales că rezervele de anul trecut erau aproape pe sfîrşite în luna mai, nimic nou încă nu crescuse, vitele primăvara nu se tăiau – ce să pui pe masă oaspeţilor? În general, în luna mai totul a fost axat pe veniturile viitoare, recoltă, iar pentru aceasta este necesar să se muncească, fără a se distra la ceremoniile de nuntă. Și calendarul popular pentru luna mai e mai amplu faţă de orice altă lună, totul elegat de arat, semănat, animale.

Deci, există probabilitatea că strămoșii noștri pur și simplu " au inventat " această superstiţie, bazată pe realitățile vieții lor, nu pentru că luna mai e una anumită, negativă pentru căsătorii.

Putem presupune cu siguranță că, încă o dată, după superstiţiile populare și vechile tradiții ruse, afacerile începeau de la Sf. Gheorghe, Ziua - 06 mai, deci tot din mai şi nu numai discuţiile ci şi lucrările. Lucrătorii la fel erau angajaţi la muncă din această zi – cum putem spune că nu este un nou început? Adevărul este că noi acum e 6 mai, dar după calendarul vechi - 23 aprilie, atunci acordurile preliminare se dovedește că erau făcute în aprilie, iar luna mai a fost dedicată în exclusivitate activităţilor familiar, obişnuite tuturor.

Același lucru se spune și despre obiceiurile de 13 mai (Iacov) să se refuze orice logodnă, chiar comic, ca cel mai mic indiciu de o posibilă logodnă să fie considerat aproape o insultă. După calendarul vechi Iacov cade pe 30 aprilie. Deci, strămoșii noștri, respectau strict aceste semen: ziceau că în luna maid oar proşti se căsătoresc. Chiar dacă totul e doar o abordare practică a afacerilor agricole din luna mai.

Apropo, anume luna mao era considerată luna forțelor răului, de asemenea, aceasta la fel ar fi fost motivul ce ducea la refuzul nunţilor şi tranzacțiilor de afaceri, aşa cum ele veneau " de cel rău".

Desigur, vremurile sunt diferite acum și vrem să vă spunem, ceva care ar confirma sau infirma credința populară. Prin urmare, vom cerceta luna mai din punct de vedere astrologic şi numerologic. Pentru o credibilitate mai completă.

Astrologie despre luna mai

Mai – sub semnul caracteristic astrologic al Taurului și Gemenilor. Este semnul caracterelor complexe și contradictorii într-un fel anumit de conflicte. Gemenii nu știu să asculte și iată care este motivul pentru neînțelegerea viitorilor soți sau parteneri de afaceri. Taurii sunt încăpătînaţi - așa că în timpul conflictului nu se aud unul pe altul şi nu cedează nici unul, nu este din cauza antipatiei și neîncrederii, ci pur și simplu din cauza caracterului.

În luna mai dacă te căsătoreşti – un secol vei suferi?

Totul ce se află sub semnul Taurului și Gemenilor se referă la viața publică, deci ambii sunt importanţi, pentru ei principalul este să fie evaluaţi din afară, deaceea  oamenii care au încheiat căsătorii (sau contracte de afaceri), în această perioadă vor juca în mod activ la public pentru a paria pe aparențe și se vor preface că totul este OK. Aceasta, însă generează nesinceritate și lipsă de încredere între cei care ar trebui să aibă încredere unul în celălalt.

Numerologia lunii mai

Cifra cinci este răspunzătoare de această lună. Ea este numărul călătoriilor și deciziilor independente destinate doar la propria bunăstare, adică o căsătorie făcută în luna mai, după indicatorii numerologici nu va fi armonioasă, deoarece oamenii care trebuie să poartă răspundere unul faţă de altul, vor " trage pătura fiecare peste el". Interesele comune nu sunt incluse sub acest număr. Fiecare dintre parteneri va face doar ceea ce este avantajos sau plăcut pentru el. Amentirea despre datorie va fi un alt motiv pentru certuri și resentimente reciproce.

Cifra cinci generează paradoxuri, aceasta nu este în căutarea echilibrului,ci îl distruge. Înainte și după această cifră, cuplurile sunt de succes, dar în această lună - nu. Deși fiecare regulă are excepții, acest lucru doar confirmă regula.

Dacă vă decideți să creaţi ceva nou în mai - familie, afaceri, semnarea unui acord de afaceri, atunci trebuie să fiţi ferm convinşi că sub acestea, este un fundament solid și că ceea ce faceţi - nu este un capriciu de moment. Atunci poate că totul vă va reuşi.

Trageți propriile concluzii. Dacă vă doriți să faceți nunta în luna mai sau soarta v-a oferit șansa de a începe tot ce e mai de preț în viața dv, poate că nu e cazul să renunțați la dorința dv sau să ocoliți posibilitățile pline de mister? La urma urmei, în mîinile noastre stă acea forță de a nu înota conform curentului de apă și de a construi relații așa cum trebuie să fie mai bine pentru noi.

Dar în cazul, că sunteți superstițioși, fără a încerca să luptați cu aceasta – în mod inconștient vă veți direcționa gîndurile către negativism și chiar dacă toate vor fi reușite, veți căuta nod în papură mereu, ceea ce, evident, va influența viața familiară sau relațiile de afaceri. Cu atît mai mult că, nu pot da greș atît de mult și activ atît vorbele străbunilor, cît şi astrologia sau numerologia.