Vei începe să semeni cu mama sau cu tatăl tău după 30 de ani, atunci când vei „lua” din gesturile și atitudinea lor. Rezultatele unui studiu de la începutul acestui an arată că femeile încep să se „transforme” în mamele lor la vârsta de 33 de ani, în timp ce bărbații se „transformă” în tații lor un an mai târziu decât femeile. Se pare că acesta este un motiv destul de întemeiat pentru a recurge la operațiile estetice. În Marea Britanie, vârsta la care femeia apelează la chirurgia estetică este de 37 de ani, în timp ce bărbatul la 43 de ani.

mamaplus

Femeile încep să imite câteva dintre atitudinile și gesturile mamei în primii ani după nașterea primului copil al familiei, așa arată rezultatele unei cercetări, întreprinsă de dr. Julian De Silva, chirurg la clinica medicală Harley Street din Regatul Unit al Marii Britanii (UK), scrie Harper’s Bazaar.

În UK, vârsta la care femeile dau naștere copiilor este, în medie, cea de 30,5 ani, în timp ce bărbații devin părinți la vârsta de 33,5 ani. Mai mult de jumătate dintre femeile chestionate au răspuns că au încetat să se mai „răzvrătească” împotriva mamelor începând cu vârsta de 30 de ani și urmând, ulterior, să le imite.

„Fiecare dintre noi va semăna cu unul dintre părinți la un moment dat în viață, iar ăsta este un motiv pentru a-l celebra. Atunci când devenim noi înșiși părinți, acest lucru duce la declanșarea „imitației” părinților noștri”, a explicat dr. Julian De Silva, autorul studiului.

Specialistul a intervievat 2000 de femei și bărbați din UK. Bărbații chestionați au răspuns că se simt „în pielea” taților acestora la cei 34 de ani pe care îi au. De pildă, prințul Harry este la această vârstă, în timp ce tatăl său Charles este la vârsta de 70 de ani.

Ce înseamnă că începi să fii unul și același cu părintele tău?

Femeile intervievate și-au dat seama că au anumite lucruri în comun cu mamele lor, cum ar fi vizionarea acelorași emisiuni TV, practicarea acelorași hobby-uri sau utilizarea expresiilor verbale comune, scrie Daily Mail.

În schimb, bărbații au realizat că la această vârstă câștigă în greutate, sting luminile atunci când se află singuri în cameră sau schimbă canalele de radio, la fel cum fac și tații lor. De asemenea, au observat că au păreri politice asemănătoare cu ale taților lor.

În urma sondajului, atât femeile, cât și bărbații au declarat că au început să semene părinților lor din punct de vedere comportamental atunci când au realizat că seamănă din punct de vedere fizic cu aceștia.

Aspectul fizic este unul dintre motivele pentru care ambele sexe recurg la chirurgia estetică.

Sursa