Îți place să ieși în oraș cu cele mai bune prietene? Ar trebui să o faci mai des. Această activitate te va face mai fericită și mai sănătoasă, potrivit unui nou studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea Oxford.

mamaplus

Cercetarea a dezvăluit pașii necesari pe care o femeie trebuie să îi facă pentru a obține fericire în toate aspectele vieții ei. Robin Dunbar, psiholog renumit și autor al studiului, spune că sănătatea generală a femeilor și bunăstarea lor sunt îmbunătățite când acestea participă la două întâlniri pe săptămână, în care au diverse activități. 

Conform cercetării, activitătiile care au efect benefic sunt consumul de bere, conversațiile și discuții despre adversari. Beneficiile pentru sănătate includ, de asemenea, un timp de recuperare mai rapid în cazul unei îmbolnăviri, un sistem imunitar mai puternic, scăderea nivelului de anxietate și creșterea celui de generozitate.

Studiul a constatat că femeile interacționează cel mai bine făcând comentarii amuzante, glumind și vorbind despre lucruri care le fac să râdă. Dimensiunea grupului este, de asemenea, un factor important. Râsul în grupuri mici este convenabil. Dar când grupul este mai mare de cinci persoane, situațiile amuzante care generează endorfinele necesare fericirii și bunăstării sunt mai puțin probabile. Din acest motiv, cercetătorii recomandă să ne întâlnim într-un grup de maxim patru prietene.

Cercetătorii au remarcat însă că doar 2 din 5 femei pot ieși cu prietenele lor o dată pe săptămână, și chiar mai puțin dacă au o familie de care să aibă grijă.


Sursa