Ghiceşte ce? Ai scăpat! Nu mai trebuie să stai să te gândeşti toată ziua dacă certurile tale constante cu partenerul înseamnă că relaţia ta se va duce pe apa sâmbetei deoarece ştiinţa ne spune că nu este cazul, neapărat.

mamaplus

Un studiu a fost făcut în India printre cuplurile căsătorite pentru a afla cât de mult le afectează cearta, relaţia. Se pare că mai bine de 44% dintre cei care au răspuns atribuie o bună parte a succesului marital, certurilor; aceştia spun că o ceartă sau două pe săptămână nu va face nimic altceva decât să menţină liniile comunicării deschise.

Asta nu este tot; un alt studiu făcut în mai bine de 14 ani de zile a scos la iveală faptul că acele cupluri studiate care s-au certat mai des şi într-o manieră mai calmă, mai păciuitoare nu s-au despărţit.

Ceartă pentru o relaţie sănătoasă

În primul rând trebuie să precizez că este o diferenţă între a te certa şi a intra într-un argument. Al doilea sens este o metodă mai mult decât sănătoasă la care pot apela cuplurile cu încredere pentru a-şi pune emoţiile simţite pe masă. De fapt, cel mai rău lucru pe care ai putea să-l faci pentru tine şi pentru relaţia ta este acela de a-ţi „înghiţi” emoţiile, gândurile, părerile deoarece când nici nu te aştepţi vei deveni o bombă cu ceas, gata-gata să explodeze.

Şi sinceri să fim acum, argumentele sunt o parte a relaţiei deoarece, în caz contrar, aceasta ar fi incredibil de plictisitoare.

Nu există resentimente între parteneri

Dacă în mod constant te reţii din a spune ceea ce gândeşti, vor intra în scenă resentimentele. Cea mai sănătoasă metodă prin care poţi face sentimentelor negative este prin a le lăsa afară, prin a le spune şi prin a fi deschis faţă de persoana care, în opinia ta, a făcut ceva greşit sau neconform cu valorile tale.

Cuplurile care se ceartă se cred a fi egali

Într-o relaţie este foarte important că partenerii să se găsească la acelaşi nivel pe câmpul de luptă. Nici unul nu câştigă şi nici unul nu domină pe celălalt. Să fim sinceri acum, avem părerile noastre care de foarte multe ori sunt diferite faţă de ale partenerului dar asta nu înseamnă că ale lui trebuie să fie mai importante şi poate avea tot ceea ce-şi doreşte deoarece acesta este drumul sigur către o relaţie nesănătoasă.

Partenerii care se provoacă, cresc şi rămân împreună

Nu este nici un secret că o relaţie bună are nevoie de ambii parteneri care să caute să vină cu cele mai bune versiuni ale lor, însă, când te cerţi, trebuie să ai în minte mereu că nu contează cine câştigă şi cine pierde argumentul.

Este important să fii conştientă că şi acesta este un mod de a învăţa mai multe, atât despre tine cât şi despre el şi relaţie şi mai ales, cum şi când să faci un compromis.

Sursa