După nașterea celui mic, fiecare dintre voi este bombardat din toate părțile. În viața voastră de cuplu își fac loc noi responsabilități, mai mult stres și griji constante. Deși este dificil să gestionezi relația după ce apar copiii, nu este imposibil.

Multe cupluri fac greșeli grave fără să își dea seama de urmări. Partenerii se ignoră reciproc, se axează doar pe noul membru al familiei și lasă oboseala să intervină.

Iată cum să îți menții relația armonioasă după ce apar copiii:

Stabiliți din timp care sunt responsabilitățile fiecăruia

Când vine vorba despre îngrijirea unui nou-născut, lucrurile nu sunt deloc simple. Multe certuri și zile de weekend compromise încep de la neclarități care ar fi putut fi rezolvate foarte ușor. Chiar dacă pare plictisitor, alocați-vă câteva ore pentru a decide cine și ce anume va face. De exemplu, stabiliți de comun acord cine se ocupă de curățenie, cine spală vasele, cine gătește și cine pregătește biberonul bebelușului.

Astfel, fiecare dintre voi va ști clar ce are de făcut și veți evita astfel situațiile neplăcute. Planificarea este cheia armoniei în cuplu!

Implică-l pe partener în îngrijirea celui mic

Multe proaspete mămici preiau monopolul asupra îngrijirii copilului. Fără să realizeze în prima fază, preferă să facă lucrurile singure și să plece de la premisa că soțul nu se pricepe la fel de bine precum ele.

După câteva luni, vei obosi teribil și îți vei da seama că ai nevoie de ajutor. În plus, vei constata că partenerul tău s-a îndepărtat, simțindu-se marginalizat.

Din acest motiv, este esențial să preluați împreună noile responsabilități. Astfel, nu numai că vă veți sprijini unul pe celalalt, dar vă veți simți mult mai apropiați din punct de vedere emoțional.

mamaplus

Nu lăsa oboseala să îți fure momentele frumoase

Indiferent de greutăți, există o regulă de aur: nu înceta să te bucuri de timpul liber alături de partener.

Chiar dacă amândoi sunteți foarte obosiți și este tentant să vă petreceți după-amiaza în pat, fiecare cu propriul său telefon în mână, nu vă lăsați prinși de acest obicei nociv. Faceți un pact și, măcar o dată pe săptămână, ieșiți la o întâlnire romantică. Renunțați la pijamale, îmbrăcați-vă elegant și purtați-vă ca și cum de-abia v-ați cunoscut. Acest ritual va face minuni pentru relația voastră!

Nu uita că partenerul nu îți poate citi gândurile

Multe femei cad în această capcană. Dacă ai impresia că iubitul tău știe deja tot ce te frământă, iar nepăsarea este cauza lipsei sale de acțiune, te înșeli.

Ești extenuată, foarte stresată, iar anumite stări nu îți dau pace. Pentru tine pare evident, însă pentru cei din exterior nu este totul atât de clar. Învață să renunți la atitudinea de victimă și exprimă-te ori de câte ori ceva te nemulțumește. Discută pe un ton calm, expune-ți punctul de vedere și – cel mai important – ascultă-l cu atenție și pe partenerul tău.

Fii recunoscătoare și exprimă asta cu voce tare

Recunoștința te ajuta să vezi viața dintr-o perspectivă pozitivă, iar când vine vorba despre relație, un simplu “mulțumesc, apreciez” poate face minuni.

Nu uita să îi mulțumești partenerului pentru fiecare gest, oricât de mic. Acest lucru îl va face să conștientizeze cât de importante sunt eforturile sale pentru tine. În plus, și el, la rândul său, va începe să își exprime mai des recunoștința față de tine.