Cu siguranță fiecare partener are anumite preferințe privind numele copilului, dar dacă fiecare partener are un nume preferat și nu vrea să renunțe la acea variantă, atunci alegerea unui nume va fi cu adevărat o experiență dificilă.

Ce soluții există atunci când soțul nu este de acord cu alegerea unui nume propus de tine?

Iată câteva dintre ele:

Notați numele preferate pe bilețele și trageți la sorți. Biletul câștigător va fi numele copilului. Important este ca amândoi să acceptați regulile jocului și să nu aveți resentimente dacă norocul decide ca numele ales să fie cel propus de partenerul de viață. Puteți face acest lucru invitând și alți membri din familie sau prieteni. În acest fel puteți vedea care este numele ales cel mai des. 

Alegeți două prenume pentru bebeluș, unul pe care îl preferi tu, celălalt pe care îl preferă partenerul de viață. Dacă cele două prenume se potrivesc și nu există vreo problemă de alăturare (ex: Luca Carol este cacofonie), atunci ați decis împreună cum se numește copilul. Încercați să găsiți derivate ale numelor dacă acestea sunt amândouă destul de lungi.

Alegeți două prenume care pot fi combinate într-un singur nume. De exemplu, Anamaria sau Ana și Eliza pot să devină Analisa. 

Implicați ceilalți copii în alegerea numelui. Atunci când ai deja un copil, întreaga familie trebuie să se implice în alegerea numelui. Nu excludeți frații sau surorile bebelușului din acest proces. Dimpotrivă, opinia fraților trebuie să cântărească la fel de mult precum cea a ta sau a partenerului de viață. Alegerea numelui are un impact psihologic asupra membrilor unei familii, iar copiii deja născuți se vor simți și mai atașați de bebeluș dacă li se permite să îi aleagă numele. În plus, în multe situații când partenerii de viață nu se înțeleg cu privire la alegerea unui nume, copiii pot salva situația.

Important este ca tu și partenerul tău să cădeți de acord asupra unui nume încă din timpul sarcinii și să nu lăsați această decizie pentru momentul când se va naște bebelușul. O decizie de moment privind numele micuțului este exact ceea ce trebuie să evitați.