Fierul de călcat rufe poate fi o adevărată bătaie de cap dacă nu ştim să îl curățăm după utilizare. Cu siguranță că fiecare dintre noi a pățit, măcar o dată, să îşi păteze hainele proaspăt spălate cu murdăria de pe talpa fierului de călcat.

În loc să îți cumperi un alt fier de călcat de fiecare dată când îți pătezi hainele de la talpa murdară, mai bine ai învăța câteva trucuri simple care te ajută să îți menții aparatul curat:

Oricât de banal ar putea suna acest sfat, este esențial să citeşti cu atenție instrucțiunile de folosire a fierului de călcat şi să încerci să le respecți cu strictețe.

În cazul în care ai ars ceva în timp ce călcai, scoate fierul de călcat din priză şi pune pe zona cu arsură o cârpă udă. Diferența de temperatură şi umezeala va ajuta la desprinderea bucăților arse lipite pe talpa fierului de călcat.

Evită să foloseşti bureți de sârmă sau soluții abrazive pentru curățarea tălpii fierului de călcat, pentru că rişti să îi distrugi stratul exterior alunecos.

Pentru a preveni depunerea de calcar în interiorul fierului de călcat, foloseşte apă distilată în locul apei de la robinet.

Goleşte rezervorul de apă după fiecare folosire şi şterge fierul de călcat pentru a evita acumularea de depozite de minerale şi rugină.