Ți-ai luat cuibușorul tău și te-ai apucat de reparație. Partea cea mai dificilă este instalarea unui sistem de încălzire. Să știi că nu este destul să cumperi un cazan pe gaz bun, ci și să alegi corect persoana care îl va instala profesionist și te va ghida în ceea ce privește utilizarea lui corectă. La ce trebuie să atragi atenția?

Folosește serviciile unui specialist calificat, cu experiență reală. Nu te baza pe cunoscuți sau prieteni care ”s-ar putea descurca”. Alege un specialist cu o calificare consistentă și experiență reală. Instalarea sistemului de încălzire presupune montarea și conectarea tuturor componentelor care țin de încălzirea locuinței tale:

  • instalarea corectă a cazanului.
  • instalarea și interconectarea logică a tuturor echipamentelor de încălzire suplimentare,  
  • instalarea conductelor potrivite,
  • instalarea radiatoarelor, plus instrucțiuni de îngrijire.

După cum ți-ai dat seama, montarea unui sistem de încălzire nu este tocmai o muncă ușoară de care se poate ocupa o persoană cu anumite cunoștințe în domeniu. Muncitorul va trebui să proiecteze întreaga schemă a încăperii, racordată cu sistemul de încălzire și să fie responsabil de instalarea țevilor, a radiatoarelor, a robinetelor, a supapelor și a restului pieselor de care tu nu vrei să-ți bați capul.

Deci, alege neapărat un specialist de la o firmă autorizată, cu licență corespunzătoare, care se pricepe la instalarea centralelor termice, în special al modelului ales de tine. Până la urmă, fiecare sistem de încălzire are mici nuanțe individuale de funcționare. Tot un specialist calificat trebuie să verifice din când în când instalația și să ofere servicii de mentenanță a cazanului.

Dacă vrei să economisești și să lași instalarea centralei termice pe mâna unor amatori, să știi că îți asumi un risc enorm, ai putea anula întreaga investiție în sistemul de încălzire cu o mică ”economie”, ba chiar pui în pericol viața ta și a familiei tale.

mamaplus

Alege un specialist METICULOS și BINEVOITOR. Montarea unei centrale termice te pune în fața a o mie de întrebări.

Cât de justificată este alegerea unui sau altui tip de cazan?

Specialistul cunoaște cel mai bine care tip de cazan se potrivește încăperii tale, el este cel care ar trebui să-ți explice avantajele și dezavantajele instalării unor cazane pe lemne, pe gaz, ori a unor cazane pe lemne și cărbune. Doar un muncitor cu experiență și cu bun simț îți poate explica aceste detalii pe îndelete.Te poți informa și în magazinele specializate, dacă ai norocul de a întâlni o persoană educată și bine informată.

Cum să setezi corect temperatura camerei prin intermediul termostatului?

Instalatorul trebuie să aibă răbdarea și priceperea să explice lucruri care, poate pentru cunoscători din domeniu, sunt simple, dar pentru restul sunt noțiuni greu de înțeles. Spre exemplu, mulți indică temperaturi ridicate și se așteaptă ca în secunda următoare încăperea să se încălzească. Setând o valoare mai mare de temperatură la termostat nu va face ca încaperea să se încălzească mai repede, iar perioadele de utilizare trebuie să fie suficiente pentru a menține un regim termic confortabil, dar și econome, astfel încât să nu cheltui o avere pe încălzire.

Viteza de răspândire a căldurii depinde în mod direct de suprafața locuinței și de mărimea centralei și a radiatoarelor. Asta trebuie să explice foarte clar un specialist calificat și acesta este secretul încălzirii confortabile.

mamaplus

Cum să alegi caloriferele?

Specialistul trebuie să-ți explice clar diferențele dintre tipurile existente pe piață, astfel încât să poți alege între calorifere de oțel, calorifere din aluminiu, ori caloriferele bimetal. Cine dacă nu un specialist bun va avea răbdarea să răspundă la toate întrebările care apar?

Analizează corect raportul preț-calitate

Mulți sunt atrași de servicii care costă puțin fără să se gândească la consecințe. Un serviciu de calitate este și un serviciu în care se investește și care rezistă. Pe de altă parte, sunt și profitori care se folosesc de faptul că persoana care îi solicită nu se pricepe și „umflă” în mod evident și exagerat prețurile. Pentru a evita asemenea discrepanțe, este nevoie de informare atentă și gândire critică.

Fii sigur că la Eurosanteh vei găsi  nu doar produse de calitate, dar și specialiști care vor prezenta onest și corect produsele, astfel încât tu să faci o alegere potrivită și să mai și recomanzi magazinul altor persoane. Îi găsești pe șoseaua Hâncești 142 ori la unul din numerele de telefon: 022 022 560 sau 068 272 991.